Имало е една-единствена акция срещу Никола Николов-Паскал през 1998 г.

...
Имало е една-единствена акция срещу Никола Николов-Паскал през 1998 г.
Коментари Харесай

Слави Ангелов: Паскал е бил агент на ДС, извършвал е контрабанда по време на всички управления в България след Прехода

Имало е една-единствена акция против Никола Николов-Паскал през 1998 година Това заяви в " Панорама " проверяващият публицист Слави Ангелов, който е следял активността на посочения за контрабандист на цигари и разгласен за общодържавно търсене мъж.

" Не знам какво се е случвало с този човек 20 години преди да го открия, нито и какво се е случило с него в идващите 9 години, откакто го открих. Отговорът на този въпрос е нищо ", сподели той.

Ангелов изясни, че Паскал е бил сътрудник на " Държавна сигурност " и е правил контрабанда по време на всички ръководства в България след Прехода.

" Всички тези схеми с цигари са доста съществени. Става въпрос за големи пари. В първия случай, за който аз писах, става дума за загуби за страната от порядъка на 130 млн. лева на месец - това са единствено загуби от неплатени мита и акцизи. В множеството от схемите цигарите влизат в България, това значи, че контрабандата нанася двоен удар - тези цигари влизат на доста по-ниска цена, и хората купуват тях, а не тези, за които са платени мита и акцизи ".

Според него има две вероятни аргументи този човек внезапно да бъде " ударен " - тъй като е " спрял да заплаща " на който би трябвало или идните избори.

Определи като глупости твърденията на юриста на задържаната директорка на " Митниците "  - че са подготвяни контрабандни канали за пазаруване на избори.

" Твърдението, че с парите от хванатия кокаин в Бургас трябвало да се заплащат изборите ми звучи тъкмо толкоз неуместно, колкото, че Калин Стоянов е извънредно съумял министър, тъй като е понижил убитите от произшествия с 30 броя за година ".

Ангелов не счита, че опиатите в Бургас са свързани с разледването в Митниците, нито пък с подадената и след това оттеглена оставка на основния секретар на Министерство на вътрешните работи. Каза обаче, че има информация от свои източници, че Живко Коцев има общо с търсения Никола Николов - Паскал.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР