Имало е доста голяма опасност за хората и населените места

...
Имало е доста голяма опасност за хората и населените места
Коментари Харесай

Акад. Денков: Имало е доста голяма опасност, сега трябва да премахнем последиците

Имало е много огромна заплаха за хората и обитаемоте места през последните няколко дни поради изобилните превалявания и наводнения. Благодарение на координираните старания на всички институции са съумели да предотвратят всевъзможни по-рискови обстановки за хората. Това съобщи министър председателят акад. Николай Денков след съвещанието на щаба в Монтана, съобщи кореспондент на БГНЕС.


„ Сега към този момент е въпросът да се отстраняват последствията и хората, които са потърпевши, да получат съответна поддръжка, в това число и финансова, за което има избрани механизми “, сподели министър-председателят.

Той съобщи, че обстановката в Монтанско, и Врачанско е много сходна, разликата е единствено в часовете. Според премиера главните проблеми са пристигнали от естествената буря. „ Метеоролозите споделиха, че за последните дин са паднали превалявания от два до четири пъти месечната норма за този район. Много мощна централизация на превалявания за малко време, което е основало казуса “, съобщи акад. Денков.

„ И в Монтана, и във Враца най-критично беше нощес, когато трябваше да се реши по какъв начин да се работи с язовирите и какъв брой вода да се изпуска. Всеки по-голям дебит облекчава язовири, на натоварва с наводняване в долната част на реката. За благополучие специалистите взеха вярно решение, бяха употребявали точния дебит, равнището на язовир „ Огоста “ спря да се повишава и в това време в Хайредин и другите обитаеми места водата е почнала да се оттича “, сподели министър председателят акад. Денков. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР