Имало е четвърти арестуван по случая с подкупа, за който

...
Имало е четвърти арестуван по случая с подкупа, за който
Коментари Харесай

Имало е още един задържан по делото за кмета на Младост

Имало е четвърти задържан по случая с подкупа, за който е упрекната Десислава Иванчева, кмет на столичния регион " Младост ". Прокуратурата не разполага със запис по какъв начин тя получава парите, само че пък има записана нейна имитация, че е сложила шефа на вложителя " Ваклин груп " - Александър Ваклин, " на колене ". В деня на ареста си Иванчева се обадила на секретарката си да пусне преписката му, написа в. " Сега ".
Това са новите елементи, които станаха известни по време на мярката за неотклонение на задържаните за рушвет от 70 хиляди евро - Иванчева, заместничката ѝ Биляна Петрова и някогашният кмет на региона Петко Дюлгеров. Съдът ги остави в ареста, тъй като Иванчева била публично рискова, тъй като бавила преписки. За другите двама арестанти не беше казано нищо, само че и те остават зад решетките. Иванчева изиска неотложно да бъде освободена, като още веднъж отхвърли да е желала рушвет. " Не сме рискови, известни сме. Ние двете сме бойци, това да се скрием не е особено за нас ", сподели кметицата в отпуск, само че не трогна съда.
Четвъртият задържан по случая е Стефан Дичев . Той е бил арестуван за 24 часа, само че нямало доказателства, че е съпричастен, по тази причина бил освободен, заяви прокурорът Илиян Рангелов, командирован за случая от Софийската градска прокуратура. Името му се споменавало в записите от подслушване, само че не се намерили улики.
Припомняме, че във вчерашния ден бе назначен и краткотрайно изпълняващ длъжността кмет на " Младост ". Столичният общински съвет (СОС) на процедура накара човек, който не желае да поеме краткотрайно поста на кмет на регион " Младост ", да го поеме. Става въпрос за зам.-кмета на регион " Младост " Владимир Клисуров. Това, обаче, стана с уточнението, че отговорностите няма да бъдат изпълнявани единствено от Клисуров, ами и от другия зам.-кмет на " Младост " арх. Румен Русев – тъй като кметицата на " Младост " Десислава Иванчева не е разписала експлицитна заповед, че заместител би трябвало да ѝ е единствено и само Клисуров, а само през съобщение за отпуск е показала него за заместител Припомняме, че кметицата на " Младост " бе задържана показно предходната седмица пред Спортната палата в София, в колата й бяха открити 70 000 евро рушвет.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР