Имали сме доста статии за жестоки неразкрити престъпления. Днес ще

...
Имали сме доста статии за жестоки неразкрити престъпления. Днес ще
Коментари Харесай

„Трябваше да бъде убит“. Неразкритото убийство, което никой не иска да разкрива

Имали сме много публикации за жестоки неразкрити закононарушения. Днес ще ви разкажем за закононарушение, което също към момента не е разкрито, само че забавното е, че и никой не желае да го разкрива. Ето за какво:

Кен Рекс Макелрой съсипвал живота на жителите на дребното градче Скидмор в продължение на няколко десетилетия.

Днес то има по-малко от 300 поданици, а по времето на Макелрой са били към два пъти повече. Предимно фермери. Макелрой също е роден в семейство на небогати фермери мигранти. Успял да доучи до осми клас, след което напуща учебно заведение.

Младият Кен имал известност на коцкар и апаш. За 20 години е съден 21 пъти, само че всякога делото против него пропадало. Жертвите всякога оттегляли показанията си. И то тъй като същинският гений на Макелрой не било в кражбите, а в заплашването на беззащитни хора.

Кен имал няколко дами и общо 10 деца. Най-срамната страница от биографията му е обвързвана с последната му брачна половинка. През 1969 година той блудствал с 12-годишната Трена Макклауд и почнал да съжителства с нея при жива и стара брачна половинка.

На 14 Трена забременяла от него, след което Кен решил да се ожени за нея. Родителите на момичето, несъмнено, били изрично срещу, само че откакто Макелрой изгорил къщата им и намушкал кучето им, те благословили брака им.

Момичето напуснало учебно заведение и почнало да живее с новия си брачен партньор и към този момент някогашната му втора брачна половинка.

Известно време след раждането Трена избягала в къщата на татко си. Но Кен я намерил. Той още веднъж устроил пожар и умъртвил още едно от кучетата на Макклаудс.

Кен бил упрекнат в палеж, обезчестяване, опасност за ликвидиране. Той бил задържан както нормално, само че по-късно пуснат под гаранция.

Трена и детето били дадени в приемно семейство. Макелрой намерил това семейство и ги принудил да му дадат малолетната брачна половинка с бебето, заплашвайки да се разправи със личната им щерка.

През 1976 година Кен още веднъж притегля вниманието на полицията – той стреля два пъти от револвер по фермера Ромен Хенри. Хенри оцелява и свидетелства в съда. Той споделил, че Макелрой непрекъснато се качвал до къщата му и го преследвал като в някакъв филм на ужасите, а един път почнал да стреля.

Хенри се опитал да го спре и получил два патрона в рамото. За следващ път Макелрой бил оневинен. Двама ловци свидетелстват в съда, че Кен е ловувал с тях този ден и затова не е могъл да простреля Хенри. Нищо не спирало краля на престъпността Кен Макелрой, той станал същинско проклинание за градчето Скидмор.

През 1980 година един от синовете на Макелрой откраднал шоколад от магазин за хранителни артикули. Собственикът на магазина хванал момчето за ръката и му се скарал. Кен го приел като персонална засегнатост.

Той се появил в магазина с револвер, притиснал продавача до стената и му споделил с детайлности какво ще направи с него, в случай че още веднъж попречи на дребния Макелрой да следва стъпките на татко си.

Старият магазинер обаче не се уплашил се съпротивлявал. Разпален от яд, Макелрой дръпнал спусъка. Собственикът на магазина е прострелян във врата, само че оцелява по знамение.

Когато Кен още веднъж бил освободен под гаранция, той отишъл в локален бар и като раздрусал пушката си с прикован към нея щик пред изплашените поданици на града, обяснил на всички по какъв начин ще се разправи с магазинера, а по-късно и с всички, които заставали против него.

Накратко, това била последната капка. Жителите на града се обединили против Кен Макелрой.

Убийството

На 10 юли 1981 година Кен и брачната половинка му Трена посещават D&G Tavern след следващото отсрочване на правосъдно съвещание. Новината за това бързо се разнесла из града. Докато Макелрой изпил последната си чаша, залата била цялостна с хора. Вероятно всички мъже от Скидмор били в бара.

Те не поръчали нищо, а просто седяли и чакали, наблюдавайки нахално най-опасния човек в града. Макелрой платил, като че ли нищо не се е случило, взел няколко кена бира със себе си и се отправил към колата си. Последвали го всички гости на бара.

Какво се е случило по-късно се знае от думите на Трена, всички останали 50 очевидци декларират, че не са видели нищо извънредно.

Веднага откакто Кен се качил в пикапа си, те почнали да стрелят по него. Два патрона го умъртвили, единият е изстрелян от пушка, а другият от револвер. Когато завършили, никой от участниците и очевидците не повикал кола за спешна помощ.

Полицията не обвинила никого, макар че Трена показала стрелците. Проведено е федерално следствие, само че то също не разкрива причинителите. При разпитите всички в един споделили, че някой е стрелял и не е ясно кой. А няколко обвинени споделили: „ Той трябваше да бъде погубен. “

След известно време имало догатки, че жестокостта на Макелрой е породена от пострадване, което е получил на строителна площадка на 18-годишна възраст.

Изглежда там е бил ударен със стоманена греда по главата. Оттогава той страдал от главоболие, може би е развил израстък, който имал толкоз гибелен резултат върху държанието му. Независимо дали е правилно или не, хората от Скидмор не го съжалявали, когато Кен палел домовете им и ги заплашвал с оръжия.

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР