Имали ли сте някога неприятното чувство, че вашият смартфон ви

...
Имали ли сте някога неприятното чувство, че вашият смартфон ви
Коментари Харесай

Смартфонът ни подслушва, дори когато не го ползваме

Имали ли сте в миналото неприятното възприятие, че вашият смарт телефон ви подслушва? Зловещата истина е, че той може да прави тъкмо това, за да ви демонстрира реклами, съобразени с вашите ползи, споделят специалисти.

" Daily Mail ” разкри, че съвсем половината от британците считат, че са били жертва на " звуково шпиониране " – когато реклами за артикул изскачат на екрана на телефона им, малко откакто са говорили за него или са го видели по малкия екран.

Специалистите по киберсигурност NordVPN признаха, че това събитие в действителност се случва, с помощта на приложенията, които слушат фонов звук – и евентуално частни диалози също.

Те споделиха, че микрофонът на телефона може непрекъснато да улавя улики за това къде е някой, какво прави и от какво се интересува.

Проучване измежду повече от 1000 души в Обединеното кралство, извършено от компанията, откри, че 45 % от интервюираните са забелязали реклама за артикул или услуга, която не са търсили, само че неотдавна са говорили или са видели по малкия екран.

Половината от респондентите споделиха, че това ги кара да се усещат като следени, до момента в който всеки осми се усеща изплашен. И
Всичко за Вашата сватба
въпреки всичко две трети от засегнатите споделиха, че нямат визия по какъв начин да спрат това да се случи.

Голяма част от данните се събират посредством спорна форма на цифрово наблюдаване, наречено ултразвуково следене на разнообразни устройства. Това е мястото, където интелигентните уреди в нашия дом – от тв приемници до преносими компютри – могат да ни следят, като скрито споделят между тях.

Те вършат това, като изпращат ултразвукови талази, които не се чуват от хората, из стаята, които разкриват както нашето местонахождение, по този начин и това, което вършим. След това нашите смарт телефони, преносими компютри и таблети улавят тези сигнали през своите микрофони и употребяват данните, с цел да ни демонстрират подобаващи реклами, когато сме в обществени мрежи или сърфираме в интернет.

Експертите изясняват, че това е повода доста приложения да желаят позволение от потребителя за достъп до микрофона на телефона, написа " Телеграф ".
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg