„Имал съм много разговори с президента Макрон, но той съвсем

...
„Имал съм много разговори с президента Макрон, но той съвсем
Коментари Харесай

Радев: Думите на Макрон оставят съмнения за чертаенето на нови разделителни линии

„ Имал съм доста диалози с президента Макрон, само че той напълно ясно и отчетливо изрази своите упоритости за европейско водачество, които ще се осъществят доста мъчно с сходен вид непремерено говорене. То оставя подозренията за чертаенето на нови разграничителни линии”.

Това сподели президентът Румен Радев във връзка думите на френския президент, поради които бе изпратена протестна нота във френското външно министерство.



„ В европейската политика е неприемливо да се лепят национални етикети. От друга страна, сходни изявления би трябвало да бъдат доста деликатно превеждани и още по-внимателно оценени, с цел да не се отива към непремерени публични реакции”, сподели още Радев.
Макрон е разговарял с Бойко Борисов във връзка породилото напрежение изявление "Той ме увери, че в никакъв случай не е подлагал на критика българските жители, служащи или институции ", написа министър председателят във "Фейсбук "
„ Външната политика е прекомерно комплицирана и деликатна материя, с цел да бъде употребена за на ниска цена вътрешнополитически пи ар предизборно, от която и да е страна”, добави президентът.

По думите му връзките сред България и Франция почиват на дългогодишно другарство и съдействие и в случай че има някакъв проблем сред двете страни, то не е този.
Захариева: Обидно е изявлението на Макрон за " противозаконните каналджии " от Украйна и България Министърът на външните работи подреди на посланика ни в Париж да връчи протестна нова във френското външно министерство
„ За нас е доста по-важно да имаме френската поддръжка по стратегически въпроси, каквито са пакетът „ Мобилност”, Шенген, механизмът за съдействие и инспекция, поддръжката за началото на участието на Северна Македония в ЕС”, сподели още президентът Радев.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР