Имал ли е реално влияние в съдебната система или е

...
Имал ли е реално влияние в съдебната система или е
Коментари Харесай

Убийството на Нотаруиса приличало на екзекузията на Алексей Петров, смята експерт

Имал ли е действително въздействие в правосъдната система или е бил просто лъжец

Вероятната причина за убийството на Мартин Божанов - Нотариуса е машинация или завличане на хора с огромна сума пари. Това съобщи Тихомир Безлов от Центъра за проучване на демокрацията. " Рано е да се каже дали моделът на старите поръчкови убийства се завръща ", добави той и добави, че е предходна половин година от убийството на Алексей Петров, само че все е допустимо да има и други такива " произшествия ".

Според Безлов убийството на Нотариуса доста наподобява на това на Алексей Петров. По думите му Божанов е " доста тъмна фигура ". 

Безлов напомни, че в областен съд се гледат каузи със относително невисок веществен интерес. В същото време обаче са били заплашвани магистрати. Има досъдебно произвеждане и оттова нататък не е ясно какво се случва. Липсва нужната конкретика, касаеща обстоятелства за претекстовете за убийството на Божанов.

Мартин Божанов е имал присъда за кражба с щурм през 2004 г., уточни Емануил Йорданов - юрист и някогашен министър на вътрешните работи. Между 2004 и 2005 година има доста досъдебни производства за излъгани хора, сподели той. Нотариусът бил първият наказан и с отнето имущество от КПКОНПИ. 

Пак в този интервал се появява делото " Крашевски ", а излиза наяве, че такова дело няма. В него се приказва за 200 жилището и 40 млн. лева То обаче изчезва.

Вчера стана ясно, че убитият е бил " забавен " обратно във времето, точно около делото " Крашевски " - дело срещу нотариуса Крашевски за измами, досието, по която изчезва мистериозно от зала в съда в обедната отмора. Нотариусът Слави Крашевски стана първият нотариус, наказан в България през далечната 2004 година

По думите на Безлов имената на магистратите, които са разследвали по това дело, са закрететени. Прокурори и магистрати са взели участие в прехвърлянето на парцелите. Притеснителното е, че няма следи за това в правосъдните регистри.

Той сподели още, че назначението на брачната половинка на Мартин Божанов в ГДБОП е нетипично. Обикновено такива постове не се заемали посредством външен конкурс.

Припомняме, че малко след убийството на Нотариуса стана ясно, че брачната половинка му е уволнявана и след това възобновена като държавен чиновник в структурата на Министерство на вътрешните работи.  Причината за уволнението е, че й е отхвърлен достъп до класифицирана информация.

С решение на Административен съд - София град от 18 октомври 2021 година и доказано с ново решение от 24 март 2022 година на Върховния административен съд, същата е възобновена за държавен чиновник, само че като стажант в Министерство на вътрешните работи, считано от 11 май 2022 година За длъжността не се изисква достъп до класифицирана информация.

В същото време в телефонно включване по бТВ във връзка със записа от диалога си, който е направила с Мартин Божанов-Нотариуса пред Антикорупционния фонд, Мис България Ивайла Бакалова заяви:

" Страхът в този миг не беше водещ, тъй като като човек съм оперирана от възприятието на боязън. Не се притеснявах, тъй като се борех за някакъв тип правдивост ",

Тя изясни, че самият Божанов се свързал с Бакалова, като няколко пъти се е опитвал да направи среща с нея. Когато обаче почнал да цитира обстановка, станала в правосъдна зала, решила, че трябвало да се види с Мартин Божанов - Нотариус. Бакалова посочи, че Нотариуса е изискал 100 000 евро за свободата на предприемача Веселин Денков, с който Бакалова живее на фамилни начала.

Бакалова посочи, че познава брачната половинка на Божанов. " За Гергана (съпругата на Мартин Божанов-Нотариуса - б.р.) и за нейната позиция в ГДБОП ние бяхме хората, които алармирахме по тази причина към тогавашния министър на вътрешните работи Бойко Рашков. Тези хора имат доста пипала в правосъдната система ", безапелационна бе тя.

В студиото на БТВ участва и Андрей Янкулов от Антикорупционния фонд, като уточни, че Нотариуса е лице от престъпния контингент. Занимавал се е през годините с това, че е намесен в доста имотни измами от една страна, а от друга - е бил обвързван с нотариуси с отнети права.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР