Имал е проблеми с цигарите и алкохола. Обича да чете

...
Имал е проблеми с цигарите и алкохола. Обича да чете
Коментари Харесай

10 любопитни факта за Антъни Джошуа

Имал е проблеми с цигарите и алкохола. Обича да чете книги и да играе шах.

Живее в скормен апартамент с майка си. Може да пробяга 100 метра за по-малко от 12 секунди. Всички от фамилията му го назовават “Феми ”.

Предните фрази с нищо не подсказват, че ще приказваме за един от най-успешните и най-желаните спортисти в миналото. И в случай че сте пропуснали заглавието, с изненада ще установите, че става въпрос за Антъни Джошуа. Още любопитни неща за него разкриваме в идващите редове.

1. Произходът

Корените на известния боксьор водят началото си от Африка. Майка му – Йета Одусаня, е от Нигерия. Тя е от африканското племе Йоруба. То е известно с това, че освен съставлява най-голямата етническа група в Африка, само че и най-шумната. Баща му – Робърт Джошуа, има ирландски и нигерийски генезис. В Нигерия го назовават “Големия човек ” поради непримиримостта и физиката му.

2. Раждането

A post shared by Anthony Joshua (@anthonyjoshua) on Sep 6, 2018 at 1:35pm PDT

Антъни Олувафеми Оласени Джошуа е роден на 15 октомври 1989 година в Уотфорд, Хартфордшир, Англия. Има брат – Джейкъб, и две сестри – Лорета и Джанет. Въпреки че е английски жител, той не не помни корените си и татуира континента Африка с очертанията на Нигерия на дясното си рамо.

3. Разводът

A post shared by Anthony Joshua (@anthonyjoshua) on Mar 11, 2018 at 5:48am PDT

Родителите му се разделят, когато той е на 4 години. Всички деца остават да живеят с майка си в имението Мериден. Там прекарват едно нехайно и радостно детство и макар че не виждат постоянно Робърт, в никакъв случай не усещат неговата липса.

4. Нигерия

Когато е на 11, майка му мести него и брат му назад в Нигерия. Там го записва в пансион. Всяка заран става в 5:30, с цел да върви за вода, която топлел с нагрято желязо. Грижи се и за чистотата и добре изгладените си облекла. Спречкванията сред момчетата в пансиона са всекидневие, а наказванията нетрадиционни и меко казано жестоки – пердах с бастуни или стоене в клекнало състояние в продължение на часове. Това построява мощния му темперамент и желязната дисциплинираност.

5. Спортът

A post shared by Anthony Joshua (@anthonyjoshua) on Jun 10, 2016 at 6:56am PDT

Малкият Джошуа е добър в леката атлетика и футбола. На 14 години чупи учебния връх в бягането на 100 метра – 11,6 секунди. Спортът за него се трансформира в идеалната причина да не върви на учебно заведение. Но по този начин и не подхожда съществено, просто разчита на гения си. На 16 години, до момента в който играе футбол, хваща един от противниците си за врата и го захвърля зад себе си. Следва недоволство и предизвестие за изключване. Конфликтът му е като сянка, което го води до електронна гривна на крайници и възбрана да обитава в родния си град.

6. Работата

A post shared by Anthony Joshua (@anthonyjoshua) on Mar 26, 2018 at 1:30pm PDT

Антъни мечтае да стане служител на реда или пожарникар. Но по-късно стремежите му се трансформират. Ориентира се към строителството и почва да учи занаята, с цел да сътвори лична компания. Започва като зидар по градежите, само че преди да се “издигне ” се мести в Лондон и поема в напълно друга посока.

7. Боксът

A post shared by Anthony Joshua (@anthonyjoshua) on Apr 28, 2020 at 1:18pm PDT

През 2007 година, с парите от зидарството, си купува тежести и отива в боксовата зала за елементарна подготовка при братовчед си Бен Имайеми. Той също е добър боксьор. Слага ръкавиците му и се придвижва в различен свят. Алкохолът и цигарите, с които злоупотребява, вършат тренировките му непостижими. Но той не се отхвърля и тренира два пъти по-усърдно. По-късно взима назаем 25 паунда от Бен, с цел да си купи първите боксови обувки. Дебютира с тях на кръга.

8. Марихуаната

През март 2011 година, автомобилът на Антъни Джошуа е спрян поради превишена скорост. Полицията открива 225 грама канабис в състезателен сак. През 2012 година е задържан за владеене на марихуана за разпространяване. Заплашен е с 14 години затвор, само че се признава за отговорен, демонстрира смирение и се отървава с премахване от английския боксов отряд, едногодишна условна присъда, съгласно която в продължение на 12 месеца поставя обществено-полезен труд и 100 часа неплатена работа.

9. Почестите

A post shared by Anthony Joshua (@anthonyjoshua) on Mar 9, 2020 at 11:48am PDT

През 2013 година е почетен с ордена “Член на Британската империя ”, откакто печели златен орден на Олимпийските игри в Лондон. Златото е мотив кралските пощи да издадат специфична пощенска марка, отдадена на олимпийската му купа. В родния му Уотфорд пощенска кутия е боядисана в цвета на медала му. През 2018 година Антъни Джошуа е награден със званието офицер на “Ордена на Британската империя ” в чест на рождения ден на кралица Елизабет II.

10. Синът

A post shared by Anthony Joshua (@anthonyjoshua) on Jan 1, 2018 at 7:44am PST

С Никол Осбърн Антъни се среща още до момента в който е възпитаник в Уотфорд. Връзката им е нестабилна, а бременността на Никол идва като гръм от ясно небе и за двамата. Живеят разграничени – тя в голямо имение, което Джошуа ѝ е купил, а той в дребния си апартамент дружно с майка си. Синът им се ражда на 6 октомври 2015 година и носи името Джоузеф Бейли Темилолува Принс Джошуа.

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР