Имахме в редовното правителство на г-н Кирил Петков опит за

...
Имахме в редовното правителство на г-н Кирил Петков опит за
Коментари Харесай

Йотова за Денков: Нека не допускаме водене на лична външна политика

" Имахме в постоянното държавно управление на господин Кирил Петков опит за две външни политики. Нека не изпадаме в другата прекаленост, в този момент да имаме персонална външна политика ", по този начин вицепрезидентът Илияна Йотова разяснява в Сухиндол разногласието в некоалицията за външно министерство при ротацията.

Тя дефинира като гаф изявлението на министър-председателя Денков, че Политическа партия би трябвало да има своя изход на открито и по тази причина министърът на външните работи би трябвало да е от техните редици.

" Ние имаме потребност от доста сериозна персона за външен министър, който има своите контакти в Европа, тъй като това лоби е извънредно значимо и потребно за България. Външната политика на България може би има потребност най-вече от народен консенсус, с цел да имаме престиж и на открито, добави Йотова.

" Аз познавам работата на госпожа Габриел още като евродепутат, по-късно като еврокомисар. Тя е добър външен министър и даже да има различен, съгласно мен тя като министър-председател би трябвало да следи този сектор ", сподели вицепрезидентът.

Илияна Йотова е посетител на празника на Сухиндол Трифон Зарезан. Тя поздрави жителите му и дружно с кмета Пламен Чернев ще зареже ритуално лозята на винарския град.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР