Имахме в рамките на МС дискусии и утвърждаване на два

...
Имахме в рамките на МС дискусии и утвърждаване на два
Коментари Харесай

МС дава 1,580 млрд. лева за дофинансиране на Министерството на енергетиката

" Имахме в границите на Министерски съвет полемики и одобряване на два значими акта. Единият е разпореждане на Министерски съвет, което взема решение проблеми с промени в бюджета на Министерството на енергетиката за 2024 година и вторият акт е решение на Министерски съвет, който конкретизира ограничения за споразумяване на взаимоотношения в бранш " Енергетика ". По отношение на постановлението - оферират се одобрение на промени в бюджета на Министерството на енергетиката с дофинансиране 1 милиарда 580 млн. лв.. Целта на тези средства е придобиване на вземанията на Българския енергиен холдинг и на " Булгаргаз ЕАД " и на " София ". За задачата би трябвало да се получи позитивно решение за режимите на държавана помощ от страна на Европейска комисия. "

Това съобщи енергийният министър Румен Радев по отношение на решения на Министерски съвет, които са взети през днешния ден.

" Това разпореждане взема решение следния проблем. Имаме в голям размер насъбрани отговорности от страна на Топлофикация София към енергийния бранш за газови доставки. В годините натрупваните отговорности бяха и прехвърляни от страна на Булгаргаз към БЕХ. Това докара до отговорности та към БЕХ. Останалата част се натрупваше като салда към Булгаргаз и към 31 декември сумата наближаваше 800 млн. лв..Връщаме ликвидност в бранша с това разпореждане. По отношение на РМС-то разясняваме разпределението на сумите, влезнали в бранша, тъй че да решим оперативните въпроси. "

" По отношение на Фонда за сигурност ние и все още имаме над 430 млн. лв. налични, с цел да можем да осъществяваме дилемите си по осъществяване на поддръжката си за битовия консуматор от 1 юли 2024 година Това потребление на средства през целево събиране на вноски има своето продължение и не е компрометирано ", акцентира Радев. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР