Имахме сигнали, че Александър Николов се опитва да прокарва руско

...
Имахме сигнали, че Александър Николов се опитва да прокарва руско
Коментари Харесай

Росен Христов: Имахме сигнали, че Николов опитва да прокарва руско влияние и корупционни практики

„ Имахме сигнали, че Александър Николов се пробва да прокарва съветско въздействие и корупционни практики. Съответно ние предприехме стъпки да сменим управлението на АЕЦ „ Козлодуй “. Тогава доста хора и медии защитаваха остарялото управление, само че ние отстоявахме нашата позиция и както виждате, се оказахме прави. “

Това съобщи в ефира на „ NOVA “ енергийният министър Росен Христов. Припомняме, че името на някогашния началник на атомната електроцентрала Александър Николов попадна в новия лист „ Магнитски “ .

Министър Христов посочи, че енергетиката е бранш, в който бюджетите са големи , като става въпрос за стотици милиони и милиарди вложения, както и десетки милиони за употреба и поддръжка. В този ред на мисли не е ненадейно, че има такива апетити.

„ Ние се борим интензивно против всевъзможни корупционни практики, в това число държим контакт със служби у нас и в чужбина. Приветстваме всяка помощ и всяка дейна позиция в битката с корупцията “, съобщи още Христов.

По думите му има опит за съветско въздействие , изключително що се касае до нуклеарните технологии . Решението на Министерството на енергетиката /МЕ/ обаче остава прекомерно – диверсификация и понижаване на тази взаимозависимост . Министър Христов напомни, че през месец декември страната ни е направила крачка в тази посока, като е подписала контракт за доставка на нуклеарно гориво от американска и френска компания

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР