Имахме почти едночасова среща с премиера Ковачевски. Бих казал, че

...
Имахме почти едночасова среща с премиера Ковачевски. Бих казал, че
Коментари Харесай

ВМРО-ДПМНЕ отхвърли френското предложение

Имахме съвсем едночасова среща с премиера Ковачевски. Бих споделил, че срещата беше с осведомителен темперамент, по време на която Ковачевски на процедура показа всичко, което чуваме в обществото през последните няколко дни, сподели след срещата водачът на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицоски.

Той предложил на Ковачевски да отхвърли френското предложение, а в подмяна да отдръпва от настояването за предварителни избори.” Ще вложа целия потенциал на ВМРО-ДПМНЕ, с цел да оказа помощ на държавното управление във всички провокации, енергийни, хранителни провокации, сигурността, а напролет ще седнем и ще създадем преоценка”, сподели опозиционният водач.

Мицкоски показа мнението си за документите, които би трябвало да дефинират преговорната рамка и протокола от междуправителствената конференция, която вероятно би трябвало да се организира. „ …Нито за мен персонално, нито за ВМРО-ДПМНЕ тези два документа такива, каквито са, са допустими за ВМРО-ДПМНЕ, нито аз персонално имам намерение да ги приема. И това е решение освен на Християн Мицкоски като водач на ВМРО-ДПМНЕ, само че и на Изпълнителния комитет на ВМРО-ДПМНЕ.

Той акцентира, че е предложил в частта от заключенията на първата междуправителствена среща да се заличат член 11 и член14.

Член 11 от протокола е член, който дефинира, че Македония няма да стартира договаряния, до момента в който не бъде изменена конституцията и няма да има рамка за договаряния, а член 14 се отнася до протокола, който е част от втората междуправителствена конференция сред Македония и България, която включва исторически въпроси, просветителни, културни въпроси, промяната на учебниците и всичко, което публиката видя през миналите дни като българска версия.

Мицкоски упорства също да се отстрани частта, в която са годишните прегледи, и частта, в която се отнасят до протокола от втората междуправителствена конференция. /БГНЕС
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР