Имахме около 15 часа полет от Истанбул до Канкун. На

...
Имахме около 15 часа полет от Истанбул до Канкун. На
Коментари Харесай

Българинът, задържан в Мексико: Веднъж ни донесоха храна и вода, спахме на земята

" Имахме към 15 часа полет от Истанбул до Канкун. На влизане в Мексико приятелите ни получиха виза за 2 минути, а аз и приятелката ми говорихме с граничните управляващи 20 минути. Питаха ни всичко - какво работим, от кое място са ни приходите, какви са ни връзките. Имаме ли настаняване, докога сме там и с каква цел. До през днешния ден не знаем за какво ни задържаха, отсам ни увериха, че имаме всички нужни документи и няма проблем да заминем ", описа Даниел Рогачев пред Нова нюз.

Той  е един от българите, арестувани на летището в Мексико. Рогачев описа, че приятелката му и техни другари вземат решение да заминат за Мексико на отмора. Те били затворени в килии, където прекарали пет дни. До момента без пояснения са депортирани 27 българи.

По думите му по-късно са прекарали 24 часа в килия под летището с жители от разнообразни националности. " Попълнихме заявления на испански и турски. Всички други ги пуснаха. Веднъж ни донесоха храна и вода, тоалетната беше отворена. Спахме на земята на скъсани дюшеци``, изясни Рогачев.

Той счита да си търси правата, само че не знае тъкмо по какъв начин да го направи, тъй като Мексико има право да откаже виза.

Според Румен Драганов от Института за разбори и оценки на туризма влизането в съответната страна и издаването на виза е по преценка на граничните управляващи. " Това, че имате виза, не значи, че ще влезете в страната. В Мексико има така наречен " светофарна уредба ", която споделя ``да`` и ``не`` съгласно паспортните условия. Лицето би трябвало да уточни сигурен адрес за настаняване. Проблем с Мексико генерално няма, над 2000 българи пътуват до страната годишно. Изненадан съм, че това се случва ", акцентира той. И добави, че правата се търсят посредством съда по контракта си с туроператора, с цел да схванат порока на документите си. А туроператорът носи отговорност при даване на невалидни документи или погрешна информация.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР