"Имахме конструктивен пленум, защото приехме правилата, по които ще бъде

...
"Имахме конструктивен пленум, защото приехме правилата, по които ще бъде
Коментари Харесай

Наследникът на Корнелия Нинова ще се избира по европейски стандарти

"Имахме градивен пленум, тъй като приехме разпоредбите, по които ще бъде избиран директно за първи път в историята на Българска социалистическа партия бъдещият ръководител на партията. Чуха се доста оферти, някои от тях бяха признати, по тези правила се работи съвсем година ".

Това съобщи зам.-председателят на Българска социалистическа партия Деница Златева след съвещанието на Народно събрание на левицата, оповестиха от пресцентъра на Българска социалистическа партия.

Тя посочи, че доста оферти са били направени в хода на изработването на разпоредбите и че от Българска социалистическа партия са употребявали европейски опит, тъй като директният избор е известна процедура при европейската левица.

"Ще има явен и транспарантен развой - и при предизборната акция, и при процеса на сформиране на изборните описи, процеса на организация на изборната акция, изборния ден. Имаме Централна комисия по подготовка на избор, формирана от 9 члена - тя беше определена през днешния ден ", посочи Златева и разясни, че ръководителят на тази комисия е Емил Войнов.

Тя разяснява и конкретизираните дати на избора на ръководител - на 26 април е първият тур на избора, а в случай че се наложи балотаж, той ще бъде на 3 май.

"Всеки социалист ще може да взе участие в директния избор, налични ще бъдат секционните изборни комисии. В един ден ще се организира гласуването.

Мисля, че вкарваме един нов стандарт на демократична процедура и ангажираност на всеки един партиен член в избора на бъдещия ръководител ", акцентира още Златева.

Зам.-председателят на левицата изрази вяра, че ще има забавна предизборна акция. Тя изясни, че всеки би трябвало да показа платформата си и виждане за развиване за развиването на партията.

"Това би трябвало да бъде конфликт на хрумвания, а не конфликт на това кой харесва или не харесва управлението ", заключи Деница Златева.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР