Имахме грешки, но доста леки. Почти безпроблемно минаха протоколите. Имаше

...
Имахме грешки, но доста леки. Почти безпроблемно минаха протоколите. Имаше
Коментари Харесай

Полина Витанова, ОИК - София: Проведоха се нормални избори

" Имахме неточности, само че много леки. Почти безпроблемно минаха протоколите. " " Имаше механически неточности в протоколите, не бяха основни, само че трябваше да се създадат корекции. " " Не чакахме доста. Организацията беше добра, да не кажа отлична. " " Много калкулации, доста сметки. Нямахме неточности. С машините беше доста по-лесно. Излизат си бройки и бюлетини, елементарно се засичат и доста време се пести ", споделиха пред " Хоризонт " членове на секционни изборни комисии. " Грешките в протоколите са нормалните сборни неточности. Нас нищо не ни изненада. СИК малко бяха комплицирани, само че се оправиха сполучливо ". Това поясни Полина Витанова, ръководител на Общинската изборна комисия в София.
Всичко по тематиката: Местни избори 2023 591

Над 960 СИК към този момент са си предали протоколите, остават малко под 600 комисии, посочи тя и предвижда, че до ранния следобяд всички секционни комисии ще са завършили с предаването на изборната документи. Със сигурност има протоколи със задрасквания и ремонти, само че не трябва да будят подозрения, тъй като когато се сметне, се вижда, че става въпрос за сборна неточност. Не бива да се спекулира с популистки изявления, разяснява Витанова в предаването " Преди всички " по БНР.

Проведоха се едни естествени избори, съобщи ръководителят на ОИК - София. Ако Върховен административен съд анулира решението на ЦИК за машините за гласоподаване, какъвто и да е балотажът – с машини или с хартия, ще го организираме, увери Витанова.

Четири типа избори се организираха през вчерашния ден в София. Столичани гласоподаваха за кмет на града, за общински съветници, за кметове на 24-тири региона и за кметове на 32 кметства. По данни на софийската общинска изборна комисия 1 100 000 души имаха право на глас. 1640 бяха секционните изборни комисии, от които 34 служебни, 20 преносими и 76, в които се избираше кмет на кметство. Над 6 хиляди членове на комисиите минаха през зала Арена - София, където предадоха изборните бумаги. Грешките бяха най-вече в отчитането на преференциите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР