„Имахме една среща с представителите на “Продължаваме промяната“ и на

...
„Имахме една среща с представителите на “Продължаваме промяната“ и на
Коментари Харесай

Атанас Зафиров: Нулевата ставка на цената на хляба доведе до намаляване с 20% на цената в търговските вериги

„ Имахме една среща с представителите на “Продължаваме смяната “ и на тази среща не са сложени червени линии, говорихме за политики, за покриваемост на разбиранията за развиването на България. Ние поставихме нашите 4 краткосрочни и 5 дълготрайни целта. Приехме в огромна степен и вижданията на нашите сътрудници във връзка с това каква би трябвало да бъде управническата стратегия. “ Това съобщи заместник-председателят на Българска социалистическа партия и ръководител на парламентарната Комисия по защита Атанас Зафиров в ефира на Нова телевизия.

По думите му една от главните недостатъци на ръководството дотук е била точно неналичието на ясно написана управническа стратегия и това в този момент ще бъде поправено.

В предаването “Здравей, България “ Зафиров изясни, че от левицата правят оценка обстоятелството, че “Продължаваме смяната “ одобриха тяхното виждане за продължение на договарянията, а точно промяната на кандидатурата на Политическа партия за министър-председател.

„ Няма по какъв начин да бъде осъществена сполучлива управническа формула в това Народно заседание без присъединяване на Българска социалистическа партия “, безапелационен е социалистът и посочи: „ Подобен ход би означавало да се смени напълно формулата на досегашното ръководство и да се излъжат вижданията и упованията на българските жители “, сподели още той.

Според Зафиров обществото ни сега не желае предварителни избори и сигнал за това е ниската изборна интензивност на провелите се частични локални избори през вчерашния ден. „ Българското общество сега има други цели и на едно от последните места са предварителни избори “, твърди социалистът.

„ Хубавото е, че актуализацията стартира да дава своите резултати, да вземем за пример цената на хляба. Нулевата ставка на цената на хляба докара до понижаване с 20% на цената в комерсиалните вериги. Това е добра вест и демонстрира, че има смисъл от тези старания. Проверката и на КЗП го потвърди “, съобщи депутатът от левицата и добави, че сега хората се интересуват от приходи, неравенства, инфлация, цени на енергоносители и всички стъпки по актуализацията демонстрират, че са в вярната посока.

„ Надявам се, че Асен Василев ще бъде малко по-премерен в някои обществени изяви, изключително във външната политика, и ще заложи на по-голяма диалогичност при взимането на решения. Не положителното равнище на връзка беше регистрирано като уязвимост и имаме уверенията на господин Василев, че това ще бъде поправено “, напомни Атанас Зафиров и добави, че в тази връзка от през днешния ден стартира да работи нов механизъм за взимане на решения - Секретариат, в който авансово ще бъдат разисквани значими решения, които да бъдат привеждани в дейности на политическото равнище.

„ По отношение на газа събитията демонстрират, че нашата позиция е била вярна - в никакъв случай внезапното преустановяване на взаимоотношения с обичайни сътрудници не са положително решение на проблемите “, безапелационен е социалистът и добави: „ В последна сметка нищо съдбовно не е станало, страната действа. Правилните решения ще бъдат открити, само че не би трябвало да се вземат решения без сериозна икономическа аргументация и какво би коствало това в дълготраен проект на стопанската система на страната ни “, счита още той.

Във връзка с изказванията на началника на премиера Петков -Лена Бориславова за платени съветски представители в страната ни Зафиров съобщи, че когато се вършат сходни обвинявания, те би трябвало да бъдат подплатени с доказателства. „ Факт е, че в последните месеци България се трансформира в поле на засилена интензивност от страна на всички разследващи служби “, добави той.

Депутатът от Българска социалистическа партия разяснява и проблема с изгонването на съветските дипломати: „ Начина, по който това стана, не дава отговор на дипломатическата норма, дипломатическите практики и дълготрайния народен интерес на България. В момента нареждането на страната ни в редицата на най-големите ястреби, по никакъв метод не работи за дълготрайните ни ползи. Такова деяние ще има стопански и други външнополитически последствия “, изясни Зафиров.

По думите му въпреки всичко за дипломатите, за които има обстоятелства за спорни дейности, несъмнено методът би трябвало да бъде подобен. Социалистът сподели още, че в естествената процедура тези неща стават без да бъдат обществено оповестени, тъй като другояче се трансформират в политически акт. „ Не мисля, че и слагането на ултиматуми работи в тази ситуация “, съобщи на финала депутатът от Българска социалистическа партия.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР