Имахме добър разговор с БСП. Разбрахме се да използваме вече

...
Имахме добър разговор с БСП. Разбрахме се да използваме вече
Коментари Харесай

Асен Василев след срещата с БСП: Не сме обсъждали варианти за премиер

" Имахме добър диалог с Българска социалистическа партия. Разбрахме се да използваме към този момент направената стратегия като основа на диалозите. Единственото изискване, което ние поставихме, е да сме сигурни, че има работещо антикорупционно болшинство в Народното събрание, което да се потвърди, като по време на договарянията се одобри законът за КПКОНПИ и се избере господин Рашков за началник на комисията за противопоставяне на корупцията. Не сме обсъждали разновидности за министър председател ", съобщи след срещата сред Българска социалистическа партия и " Продължаваме промяната " Асен Василев.

По думите му предстоят диалози на Българска социалистическа партия с всички останали сътрудници.

" Не сме обсъждали какъв да е министър председател и каквито и да е постове, конструкция, състав на Министерския съвет, първо би трябвало да забележим, че има работещо парламентарно болшинство срещу корупцията ", добави Асен Василев.

Според него е въпрос на мандатоносителя по какъв начин ще се сглоби болшинство, тъй че да бъде признат законът за КПКОНПИ. Асен Василев разясни, че името на кандидатурата за министър председател ще бъде разисквано с Изпълнителния и Националния съвет на " Продължаваме промяната ".

" И сега имаме контракт, който " Газпром " не извършва, в случай че стартира да го извършва - това би трябвало да бъде разисквано на Министерски съвет. Отношенията с Руската федерация към сегашен ден не са прекратени - има съветско посолство в София и българско посолство в Москва ", сподели още Асен Василев.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР