Имах високо кръвно и реших да потърся кардиолог. Попаднах на

...
Имах високо кръвно и реших да потърся кардиолог. Попаднах на
Коментари Харесай

Проговори пациент със стент, поставен без нужда от кардиолога с 57 хил. лева заплата


Имах високо кръвно и взех решение да потърся кардиолог. Попаднах на доктор Петър Лазов, който незабавно ме попита дали имам болки в гърдите. Поиска да ми направи коронарография, аз му отговорих, че към този момент имам такава и съм в прелестно положение. Това съобщи пред NOVA възрастен мъж, жертва на кардиолога, поставял стентове на здрави пациенти и взимал 57 хиляди лв. заплата.

„ През април 2017 година имах високо кръвно налягане и взех решение да потърся кардиолог, с цел да направи проучвания. Попаднах на доктор Лазов. Той ме попита дали имам болки в гърдите, аз му отговорих, че нямам болки. Пита ме дали се изпотявам, аз му споделих, че не се изпотявам. Тогава ми сподели, че би трябвало да се направи коронарография. На идващия ден ми направи такава и без да ме пита ми е поставил изкривено стент. Докато го слагаше 7-8 пъти се опита. Той направи още 1-2 проби, а по-късно сподели, че не могат да станат нещата, тъй като кръвоносните съдове били доста необятни. Аз бях в стресово състояние. След това ми сподели, че ще ме пратят на байпас в София, в частна болница”, описа мъжа, пострадал от дейностите на пазардишкия хирург.

След визитата си при доктор Лазов той се обадил на щерка му и с частна кола за спешна помощ е превозен до Правителствена болница. Там още веднъж му е направена коронарография, а по-късно са му наместили стента. По-късно лекуващият доктор му споделил, че изобщо не е било належащо да му бъде подложен подобен. Впоследствие станало ясно, че животът му е бил на косъм при превозването от Пазарджик до София.

„ Възмутен съм безпределно доста. Ако има правораздаване, този човек би трябвало да бъде осъден”, съобщи пациентът.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР