Имах среща с Камарата на строителите и основният им проблем

...
Имах среща с Камарата на строителите и основният им проблем
Коментари Харесай

Ивайло Мирчев: В строителството подкупите стигат до 50% от поръчката

Имах среща с Камарата на строителите и главният им проблем е, че в строителството подкупите стигат до 30 и 50% от публичната поръчка. Това разгласи претендентът за депутат от “Демократична България” Ивайло Мирчев в изявление за “Банкеръ”.

“България пари има. България има извънредно доста запаси и има опция за отваряне към света посредством промени в законите, посредством понижаване на корупцията, което е една от нашите съществени цели. Няма по какъв начин освен това състояние да чакаме да пристигна огромен непознат инвеститор”, съобщи Мирчев, който е лидер на листата на “Демократична България” в Бургас и трети в 24 МИР София.

“В момента, в който почистим това и правосъдната система, възстановим регулаторите, стопанската система и развиването ни ще тръгнат в доста по-бързо темпо”, добави Мирчев, който в четвъртък имаше среща с Камарата на строителите.

Ивайло Мирчев съобщи, че “Демократична България” има ясна позиция за цените на електричеството. Целта е доникъде на 2022 година да няма нарастване на цените за битовите консуматори.

“В края на юли 2022-ра се чака да има стабилизиране на цените на енергоносителите, с цел да не се постанова повишение на цената за потребителите. Разликата в контролирания пазар идва във фонда " Сигурност на електроенергийната система”. Там има задоволително пари, които да бъдат буфер на цените”, сподели още той.

Ивайло Мирчев съобщи, че в програмата на “Демократична България” е заложена съществена цел България да стане най-хубаво място за живеене на Балканите. Според него това е постижимо в границите на 5-7 години.

Ивайло Мирчев съобщи, че “Демократична България” има предложение в програмата си за отпадане на двойното поданство. В същото време държи на позицията, че актуалните закони би трябвало да се съблюдават.

“Има доста българи приключили в чужбина, а това е един капацитет, който би трябвало да използваме. Страната ни би трябвало да е отворена за тези хора да се върнат, разяснява той. - Но в случай че ние вършим взаимни отстъпки със съблюдаване на законите, подкопаваме доверието. Но ние в действителност имаме доста по-големи проблеми в държавата”.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР