Имах само един въпрос към руския посланик Александър Боцан-Харченко -

...
Имах само един въпрос към руския посланик Александър Боцан-Харченко -
Коментари Харесай

Вучич отрязва достъпа до информация за представители на нашите служби

Имах единствено един въпрос към съветския дипломат Александър Боцан-Харченко - "Защо ", съобщи нощес президентът на Сърбия Александър Вучич след съвещанието на Съвета за национална сигурност. То бе свикано във връзка аферата със записа, на който се вижда по какъв начин съветският посланик и чиновник на военното разузнаване Георгий Клебан дава пари на почитан сръбски чиновник, написа вестник "Данас ". Записът е бил оповестен на 17 ноември в Ютюб, а неговата достоверност е доказана.

Вучич акцентира, че Сърбия има извънредно положителни връзки с Русия и уточни, че Клебан към този момент не е на територията на Сърбия. Уверен съм, че съветският президент /Владимир Путин/ не е бил осведомен за такива неща, сподели Вучич.

Той съобщи, че Сърбия не не помни поддръжката на Русия в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, нито поддръжката й в интернационалните организации във връзка с запазването на териториалната целокупност и суверенитета на Сърбия, както и помощта за въоръжаването на сръбската войска.

Президентът подсети, че Сърбия е единствената страна, която не е въвела наказания против Русия, когато това направиха доста европейски страни, нито в миналото е гласувала срещу ползите на Руската федерация, и "никога с нищо не е заплашила връзките с Русия ".

Той акцентира, че все пак Сърбия остава поредна в политиката си на боен неутралитет и няма да стане член нито на НАТО, нито на който и да е различен боен съюз.

Вучич съобщи, че в бъдеще пратеници на австрийските, немските и българските служби в границите на военните представителства няма да имат достъп до значими информации и събития.

"Някои военни пратеници, които от време на време се появяват, постоянно са представители на военно разследващите организации, в 90 % от случаите, само че някои се появяват в нашата страна в свои униформи, в Рашка /област в западна Сърбия, покрай границата с Косово и Черна гора - бел. ред/, където непосредствено съставляват политически решения, които биха рушили интегритета на Сърбия ", сподели Вучич. Реакцията на Сърбия е мощна и тези лица към този момент няма да имат достъп по никой метод нито до значими информации, нито до значими събития в Сърбия, съобщи той.

Президентът сподели и че има доста организации на други страни, които събират значими разследващи данни на територията на Сърбия, с цел да могат да въздействат на политиката или за смяна на формалната политика, както и да събират разследващи данни за наблюдение на силата и потенциалите на Сърбия.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР