„Имах надежда, че Конгресът на БСП ще вземе това решение.

...
„Имах надежда, че Конгресът на БСП ще вземе това решение.
Коментари Харесай

Явор Божанков: Заради реформите на Нинова в БСП сега виждам млади хора в управлението


„ Имах вяра, че Конгресът на Българска социалистическа партия ще вземе това решение. Другото означаваше три месеца процедура по вътрешнопартиен избор и четвърти път в границите на една година членовете на партията да излязат да гласоподават и да вършат акция, и то във време, в което Българска социалистическа партия ръководи. “ Това съобщи националният представител от парламентарната група на „ Българска социалистическа партия за България “ Явор Божанков за неприетата оставка на ръководителя на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в „ Политически НЕкоректно “ по БНР.

Според него решението на Конгреса е демонстрация на самозапазване и отговорност към България.

„ Защото противното би означавало дестабилизация в ръководещата коалиция “, уточни Божанков и разясни:„ В момента Българска социалистическа партия е втория сътрудник в обединението и носи сериозна отговорност. В миг на коронавирус, инфлационна и ценова рецесия носим и огромна тежест да изработим съответни обществени ограничения, обществени политики и компенсации за хората. Фокусирайки се в този сериозен миг върху вътрешен избор, аз съм уверен, че политиката на целия кабинет щеше да пострада. “

Явор Божанков разяснява позицията на Михаил Миков, че напуща Българска социалистическа партия: „ Той не напусна при приемане на плоския налог, нито при целувката на Местан и Станишев, нито пък когато Пеевски беше назначен за началник на ДАНС, само че в този момент напуща, тъй като не можел да познае партията. Моментът, в който я напуща е моментът, в който Българска социалистическа партия отвоюва 30% увеличение на средствата за обществени политики – исторически връх в обществения бюджет, който в този момент е над 20 милиарда лева Кое сега Миков вижда като неточност в политиката на Българска социалистическа партия? Защото дотук слушам, че той желае Нинова да се махне и вероятно да има различен човек, който Миков намира за по-добър ръководител. "

„ Бих схванал сътрудник, който напуща тъй като Българска социалистическа партия отстъпва от главните си политики. Но сега ние отвоюваме победи, за които се борим от години и те сега стават факт “, добави Божанков и даде образец с детските градини, които от април месец ще са безвъзмездни, увеличеното майчинство през втората година от 350 лева на 710 лева, увеличените училищен заплати и ваучерите за служащи от 80 лева на 200 лева, които ще могат да се употребяват и за разплащане на битови сметки, без да се таксуват с налог. „ Мога да дам още десетки образци за политики, които са заложени в бюджета “, посочи той.

По думите на Явор Божанков казусът на Миков с Нинова не е учреден на политики, а личен. Той видя и още една причина: „ През 2017 година, когато аз станах депутат, опцията на доста младежи да вземат участие в политиката посредством Българска социалистическа партия беше отворена с една промяна, която приключи безконечните депутати. Техните мандати бяха лимитирани до 12 години и това засегна и хора като Михаил Миков. Тази промяна отвори опция сега в ръководството да видя свои връстници и младежи като регионални шефове, специалисти, разгръщайки капацитета си, за който са работили и вложили толкоз доста време и старания. “
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР