Имах момент, когато ме озари силната благодарност за всичко онова,

...
Имах момент, когато ме озари силната благодарност за всичко онова,
Коментари Харесай

Благодаря на вселената за онова, което не ми се даде

Имах миг, когато ме озари мощната признателност за всичко това, което съм желала, само че не ми е било обещано. Какво благополучие, че не съм имала всичко, което съм желала!!! Ах, къде ли щях да съм в този момент и по какъв начин ли щеше да е животът ми, в случай че всичко, поискано от мен ми беше обещано?! Как ли щеше да е да остана закотвена за първата ми връзка, за първата ми безнадежно-луда обич? Или обстановките да се бяха получили тъкмо както моето тогава лимитирано виждане и мислене ги искаше?! Е, в този момент, гледайки хората от моето минало, тези, които съм желала, си споделям „ добре, че ми е било отказано “. Наистина. Не че с нещо ги умаловажавам, само че с тях не е бил моят път, невероятно е било аз да бъда до сходни хора.

Радвам се за разрушените ми проекти, стремежи, копнежи. На тяхно място идват все по-хубави и подобаващи за мен. Радвам се за всяко нещо, което си е отишло макар моите старания да остане, тъй като ми е донесло доста красиви промени. Промени, които тогава, в моментите на загуба не съм мислила, че идват, била съм засенчена от отиващото си, без да помисля за новото, което идва. Сега с все по-голяма убеденост и признателност пущам и адресирам това, което си отива, тъй като опитът ми шепне, че би трябвало да освободя пространство, да отворя прегръдки, сърце, с цел да получа даровете на новото. Иначе колкото и да идва, в случай че не си квалифициран, в случай че не си празен от остарели сили, страсти и мемоари, няма по какъв начин да получиш новото.

След време, обръщайки се обратно несъмнено имате моменти, когато си казвате „ добре, че не ми се случи това, което желаех. “ В моментите на отвод, на „ неуспех “, на разлъка, на неслучването на мечтаното, го има това отчаяние, горест, гняв, каквото и да е възприятие, обвързвано с несправедливостта, че толкоз доста сме го желали, пък виж не ни се е дало.

 f iStock

Да се радвате! Да се радвате за всичко, което ви е било отказано. Сетете се за всичките си стремежи и вижте, в случай че се бяха случили къде щяхте да бъдете в този момент! Да, несъмнено сте мечтали и желали прелестни неща, можело е да бъдете на тропически остров или в мечтаната компания. Но няма да сте били на вашия път.

Дори и в този момент да сте в миг на преход и „ загуба “. Радвайте се, преживейте тъгата, както и какъв брой време е належащо, само че помнете, че най-хубавото за вас занапред ще пристигна и сте по пътя да го получите. Имайте вярата, че нещо ни се отхвърля, тъй като не е нашето нещо, не е задоволително уместно за нас. Имайте религия в процеса и това, което се случва. Както се споделя, всяко зло за положително. И е по този начин! Понякога егото желае, имаме стремежи, само че може да не са в синхрон с това, от което душата има потребност. Затова имайте доверие. Колкото и сложни, нелепи, без решение да наподобяват нещата за вас, помнете, че си отива единствено това, което му е пристигнало време да си отиде. Понякога има хора, обстановки, които би трябвало да ни изоставен, когато си свършат работата.Ситуациите завършват, кръгът се затваря, научили сме се и сме други.

 f iStock

Бъдете признателни. Защото всеки върви по неговият си неповторим път, по който среща чудеса и промени, които ги няма нито в моят, нито в нечий различен живот, или най-малко не в същата версия. Бъди благополучен, че животът ти е неповторим и не си нечие копие, че носиш своите белези, че даже да загубиш хора, ще дойдат други, които ще останат вечно. Иска се религия, че нашето нещо, ще се получи по най-хубавия за нас метод.

В един миг, колкото по-лесно пускате и благодарите за наученото и вършиме място за новото, толкоз по-леко ще се случват чудесата в живота ви!

Автор: Видислава Тодорова
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР