Имах лош късмет - и баща ми, и майки ми,

...
Имах лош късмет - и баща ми, и майки ми,
Коментари Харесай

Вежди Рашидов в емоционална изповед за смъртта на родителите си, живота в сиропиталището, възродителния процес и битката с рака

" Имах неприятен шанс - и татко ми, и майки ми, и сестра ми умряха безусловно в ръцете ми. Сирак останах на 10 година Сиропиталището беше като един дребен затвор. Биехме се, трепехме се. Сиропиталището ме можа да промени емоционалността ми ", казав прочувствена изповедв ефира на Би Ти Ви Вежди Рашидов. Талантливият ни създател не можа на няколко пъти да сдържи страстите си, гласът му серазтрепери и очите му се навлажниха, написа " Пик ".

" Навсякъде има злоба, само че тук тя е метод на живот. Не се научихме да кажем за другия добра дума.Ние сме постоянно тежко комплексирани и се демонстрираме по този начин пред света. Азсъм единствен, който отхвърли да стане помощник на Държавна сигурност. Помня по какъв начин ме биеха в Ботевград, с цел да стана ченге. Не можах да стана член на Българска комунистическа партия, на Държавна сигурност, на ГЕРБ, на Българска социалистическа партия, ще си отида елементарен художник ", спомни си Рашидов.

Вежди Рашидов си спомни за времето на Възродителния развой. " Имах лада комби и тъгнах с нея за Кърджали. Имаше бариери. Обадих се Георги Танев, първия секретар, бях прочут към този момент тогава, пуснаха ме.На връщане отхвърлиха да пуснат татко ми. Затова минах с него презедни черни пътища,  а той плачешепрезцелия път ", описа Вежди Рашидов. 

Лютви Местан приказва нелепости, съгласно Рашидов. " Всеки, кото е жител на тази страна, имаправо да бъде какъвто си желае. Толкова е демократично, че всеки може да си вдигне багажа и да отиде в страна, където да заплаща налози. Това са простотии ", заключи някогашния народен представител.

Русия не ни е зложелател, безапелационен е Вежди Рашидов. " Една глупачка изръси една нелепост. И в този момент не е честно да приказваме неприятни работи за Русия и да скапваме връзките сред две страни ", отсече художникът. 

" Не знам, че рисува картини Бойко Борисов. Свири на китара и то неприятно.Но рисува добре картите на пътищата. Това е доста значимо ", съгласно Рашидов.

Вежди Рашидоввиждал гибелта с очите си. А последния път я претърпял. " Ако не беше женами, щях да умра.Бяхме в Германия.Тя плаче. Дъщеря й болна с обриви. Аз на химиотерапия. Казах и да си отиде в България. Надругия ден тя дойдев болничното заведение. Каза ми, че оставила на своя колежка да се грижи за щерка й. И ми заяви нещо, което в никакъв случай няма да не помни: " Ако не съм тук, ти ще умреш ", сподели с трептящ глас Рашидов.

" Властта ме разболя. Влязох здрав и излазох доста болен. Никога не съм бил грантаджия. Останах почтен ", призна известният ни създател.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР