Имах двойно гражданство, но направих отказ от него доста преди

...
Имах двойно гражданство, но направих отказ от него доста преди
Коментари Харесай

Кирил Петков за атаките срещу себе си: Явно съм ядосал много хора със задкулисни интереси

Имах двойно поданство, само че направих отвод от него много преди самото ми встъпване като длъжностен министър. Майка ми и татко ми емигрираха в Канада, когато бях още на 14 години, където приключих висшето си обучение в университета в Британска Колумбия. Канадското поданство го получих автоматизирано с поданството, което получи татко ми. Но към този момент от към 15 години аз и цялото ми семейство живеем в България, бизнесът ми също е в България. Това съобщи в студиото на ''Лице в лице'' по bTV служебният министър на стопанската система Кирил Петков.

На въпрос от кое място допуска, че идват офанзивите против него министър Николов показа, че съгласно него всичко е поради дейностите му да спре толкоз доста средства.

Единственото, с което мога да си го обясня, е, че когато спреш толкоз доста средства около язовирите, държавния комплекс, ББР – сигурно съм ядосал доста хора със подмолни ползи, които очевидно по някакъв метод са прокарали въздействието си през първата политическа мощ, счита Кирил Петков.

,,Странно е, че в Народното събрание към момента няма комисия за бюджета. 430 млн. лв. са заделени за Коронавирус рецесията. Този бюджет просто би трябвало да се подпише, да се утвърди от Народното събрание, или в противоположен случай рискуваме тези 430 млн. лв. за бизнеса, актуализациите на пенсиите, рискуваме да няма 1000 лв. за медиците на първа линия, тъй като някой не прави бюджетна комисия, а се вършат клюки'', разяснява той.
,,Повечето от Коронавирус ограниченията свършваха март-април и с цел да ги продължим, Министерството на финансите прегрупира към 1,1 милиарда лв., с цел да се случат нещата, както се случиха. Но в случай че не се актуализира бюджетът, общо 1,3 милиарда се губят. Ситуацията сега е такава, че "във вода газим, жадни вървим ", тъй като питаме някакви въпроси за канадското поданство на Кирил Петков или за компаниите на Асен Василев'', изясни още икономическият министър.

Той акцентира, че няма по какъв начин законово да се одобри актуализация на бюджета, без да мине през утвърждение от Народното събрание.

Има закон, който споделя, че без Народното събрание да позволи, не може да харчиш пари на страната – има си Закон за бюджета. Бихме се радвали, в случай че законово не трябваше да подвластен от този парламент за бюджета, уточни Петков.

Попитан на финала дали би останал министър и в постоянно държавно управление Кирил Петков отвърна, че не му се коства реалистично да има осъществен трети мандат "при тези депутати и при този парламент ".
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР