Imagine Dragons - една от най-популярните инди рок групи сред

...
Imagine Dragons - една от най-популярните инди рок групи сред
Коментари Харесай

Imagine Dragons с концерт в София през юни

Imagine Dragons - една от най-популярните инди рок групи измежду младото потомство, ще изнесе концерт в София на 30 юни. Шоуто ще е на Националния стадион " Васил Левски ", който от дълго време не е приютявал мащабнимузикални прояви. Във вторник в българските обществени мрежи се появи афиш за идното събитие, а няколко часа по-късно то бе доказано и от календара в формалния уебсайт на групата.

Концертът е част от международното турне Mercury World Tour, което стартира още през 2022 година, напомня. Този месец бандата от Лас Вегас има концерти в Мексико, Канада и Съединени американски щати, а шоутов София ще е първата стъпка от европейската част на турнето. Следва разпродадено присъединяване на фестивала Smukfest в Дания (2 август), а на 4 август американците ще се върнат назад до Клуж-Напока в Румъния. Интересът им към Източна Европа е огромен - предстоят им изяви и в Пула, Хърватия (две следващи дати, откакто първата бе разпродадена), Братислава, Варшава и Вилнюс. Обявен бе същоконцерт в Атина на 6 септември, който през днешния ден изчезна от графика на уеб страницата им.

Продажбата на билетите за шоуто на стадион " Васил Левски " стартира от на следващия ден, 4 май, в 12:00 часа на обяд. Те ще се продаватв двеплатформи - Epaygo и Bilet.bg, а уредникът е напълно нов играчна българския пазар - компанията Honeycomb Live, основана в Сърбия. Цените към момента не са оповестени.

Imagine Dragons е основана през 2008 година в Лас Вегас и сега е една от най-успешните групи в света. Квартетът е изключително фамозен с лайв изявите си на огромни подиуми. Групатаима продадени над 75млн. албума, 110 милиарда стрийма, " Грами " и 9 награди на " Билборд ".Сътрудничиси със звезди от всички жанрове като Кендрик Ламар, Лил Уейн,Авичи (вече не сред живите) и филмовия композитор Ханс Цимер. Imagine Dragons, съгласно " Билборд ", са основали три от най-хубавите рок песни на десетилетието - Believer, Thunder и Radioactive. Имат шест студийни албума, като последните два, от 2021 и 2022г., образуват двойния Mercury Act.

В сегашния състав на групата, който чакаме и в София на 30 юли,влизатвокалистът Дан Рейнолдс, китаристът Уейн Сермън, Бен Маккий на бас китара и Даниел Платцман на барабаните.

През 2023 година се обрисува завръщанена стадион " Васил Левски " като сцена за огромни концерти след десетгодишна пауза. Последните интернационалните звезди, които гостуваха на него, бяха Роджър Уотърс и Джон Бон Джоуви, и двамата през 2013 година После Слави Трифонов със своя бенд го изпълни през 2015 година, само че поради политическия му залез това надали ще му се удаде още веднъж.

Освен Imagine Dragons, още един концерт е разгласен за тази година на Националния стадион - на Графа (30 септември).
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР