Има знаци от Москва, че дипломацията трябва да продължи. Това

...
Има знаци от Москва, че дипломацията трябва да продължи. Това
Коментари Харесай

НАТО изрази „предпазлив оптимизъм“ заради новите стъпки на Москва

Има знаци от Москва, че дипломацията би трябвало да продължи . Това дава пространство за внимателен оптимизъм, съобщи генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг на конференция във връзка идното тази седмица съвещание на министрите на защитата на страните от пакта в Брюксел.

" Още не сме видели усмиряване на ситуацията на място . Русия струпа военни сили във и към Украйна до невиждани размери от края на Студената война. Всичко е на място за нова офанзива ", добави той.

" Москва би трябвало да спре да се приготвя за война и да се насочи към реализиране на политическо решение. Всяка последваща експанзия против Украйна ще има висока цена и това е мнението на всички съдружници ", добави Столтенберг.

" Оставаме подготвени за диалози с Русия, на 26 януари поканих съветската страна за поредност от срещи в Съвета НАТО-Русия. Няма да отстъпим от главните правила - всяка страна има право да избира своя път . Никога няма да има първа и втора класа страни в НАТО, всички сме съдружници ", съобщи още генералният секретар.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР