Има засилено полицейско присъствие. Протестиращите скандират мафия и върнете машинното

...
Има засилено полицейско присъствие. Протестиращите скандират мафия и върнете машинното
Коментари Харесай

Мафия! Върнете машинното гласуване! Над 1000 на протест пред ЦИК

Има засилено полицейско наличие. Протестиращите скандират " мафия " и " върнете машинното гласоподаване ". Искат и изключително съвещание на ЦИК, на което да бъде върнат машинният избор.

.

.

.

Георги Георгиев от " БОЕЦ " прикани протестиращите да пробият редицата от служители на реда и за малко протестиращи и служители на реда влязоха в конфликт. Полицията прикани протестиращите да се успокоят, а те скандират " мафия ". 

 

ЦИК ще има съвещание от 14:30 часа.

 

ЦИК реши на локалния избор на следващия ден (29 октомври) и на възможен втори тур гласуването да бъде единствено с хартиени бюлетини. Това стана през вчерашния ден по време на съвещание на комисията. Причината за това е неналичието на решение от Министерството на електронното ръководство (МЕУ) за удостоверяването на машините. Предложението беше признато с 12 гласа „ за “, а двама бяха „ срещу “.

 

Вчера трябваше да има изключително съвещание на Народното събрание, само че вместо това на два следващи председателски съвета в Народното събрание беше разискван отчет на Държавна организация „ Национална сигурност “ (ДАНС) по отношение на машинното гласоподаване. Информацията от отчета на ДАНС съдържа данни, които допускат съмнение в изборния развой и компрометиране на машинното гласоподаване, сподели през днешния ден ръководителят на ЦИК Камелия Нейкова. 

 

Протестът продължава. 

 

Очаквайте детайлности!

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР