Има заподозрян за пожара в старческия дом край Варна, при

...
Има заподозрян за пожара в старческия дом край Варна, при
Коментари Харесай

Има заподозрян за пожара в старческия дом край Варна, при който загинаха 4 души |

Има обвинен за пожара в старческия дом край Варна, при който, а двама са настанени в болница, заяви на брифинг шефът на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи Атанас Михов.

Евентуалният причинител е на 53 години и е настанен в психиатрия за изясняване на психическото му положение.

Заподозреният е жител на дома и е настанен в стаята, в която е зародил пожарът. Той е бил изместен от друго обществено заведение.

Михов посочи, че хипотетичната причина за случая все още се счита човешка активност, само че не се изключват и останалите версии.

Записите от камерите в дома са конфискувани.

Сигналът за пожар в дома за остарели хора в местността " Сотира " край Варна е подаден тази нощ в 2:59 часа. Огънят се е разразил в една от стаите на приземния етаж.

Пожари и жертви в домове за възрастни хора във Варна

Във връзка с други два пожара, горели още веднъж в домове за възрастни хора през миналата 2021 година и появили се изказвания за упражнявано принуждение и нечовешко отношение по отношение на потребителите на обществените услуги, както и голям брой умряли лица в тези домове, от Районна и Окръжна прокуратура-Варна са правили няколко инспекции в такива места за настаняване.

Районната прокуратура управлява " досъдебно произвеждане за това, че в интервала от април 2021 година до ноември 2021 година във Варна, при изискванията на продължавана незаконна активност, умишлено не е била оказвана помощ на лица, настанени в съответен дом за възрастни хора ".

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР