Има заподозрян за големия пожар в хасковско. Мъж с психични

...
Има заподозрян за големия пожар в хасковско. Мъж с психични
Коментари Харесай

Има заподозрян за унищожителния пожар в Хасковско СНИМКИ

Има обвинен за огромния пожар в хасковско. Мъж с психологични проблеми от село Брягово е евентуалният причинител, оповестиха от Районна прокуратура Хасково. Образувано е досъдебно произвеждане против него за причиняване на пожар по несъобразителност.

За това нарушение законът планува санкция.


От Апелативна прокуратура Пловдив оповестиха, че досега е открито, че в началото огънят е тръгнал от нерегламентирано бунище в покрайнините на с. Брягово, където в издълбана яма били запалени облекла, изхвърлени от 39-годишния А.Н.

Впоследствие пламъците били угасени от непосредствен на А.Н., само че сметищните боклуци траяли да тлеят и от вятъра пожарът се е увеличен към с. Любеново и с.Родопи. Евентуалният причинител А.Н., на 39 година, е настанен в болнично заведение за проучване на здравословното му положение. Той не е осъждан и не е престъпно проявен.


Под управлението на Районна прокуратура-Хасково не престават процесуално-следствените дейности по формираното досъдебно произвеждане за закононарушение по член 331 алинея 1 във вр. член 330 алинея 1. от Наказателния кодекс – за това, че по несъобразителност е разпален непознат парцел, в резултат на което е зародил пожар в горски и аграрни земи сред с. Родопи, с. Брягово и с. Любеново, като занапред ще се обяснява какви са нанесените вреди.

До момента е открито, че пожарът е обхванал към 8 000 дка площи, от които към 4 000 дка са тревни площи, а останалите горски територии. Огънят е локализиран и следва да бъде осъществен оглед, както и да бъдат назначени пожаро-техническа и оценъчна експертизи и други Няма заплаха за жителите и къщите в трите села, около които се е популяризирал пожара.


Междувременно пожарът, който заплаши три села, към този момент е локализиран, прецизира Haskovo.live.

60 души не престават да работят трети ден в потушаването на огъня. Пламъците обхваха повърхност от 8 хиляди декара сред селата Брягово, Родопи и Любеново. Щетите за горския фонд са огромни. Над 4 хиляди декара е засегнатата широколистна гора. В помощ на пожарникарите и през днешния ден се включиха военни и доброволци от селата. Целта е пожарът да бъде премахнат до края на деня.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР