Има запис на полета. Той ще бъде предоставен на разследващите

...
Има запис на полета. Той ще бъде предоставен на разследващите
Коментари Харесай

Зам.-министърът на транспорта: Пилотът е изпълнявал акробатични фигури, полетът е записан

Има запис на полета. Той ще бъде възложен на проверяващите органи. Да се надяваме, че те ще стигнат бързо до повода за този трагичен случай.

Това съобщи по време на брифинг заместник-министърът на превоза Николай Найденов, който даде детайлности за случая край Лесново.

„ Пилотът е бил с доста сериозен опит, който не допуска подобен вид произшествие “, добави той.

„ Всички версии ще се проверяват. Към сегашния миг не можем да кажем каква е повода – дали е здравословна, дали е техническа. Ще проверяваме всички вероятни версии “, акцентира Найденов.

„ Той е умел водач, има нужните лицензи. Абсолютно законосъобразно е упражнявал активността си. За тези акробатични поети той е упражнявал от няколко месеца и е опитвал избрани фигури. Това е бил подготвителен полет, който е приключил с случай. Практикува от 2011 година “, посочи зам.-министърът на превоза.

Припомняме, че по-рано през днешния ден дребен акробатичен аероплан падна в местността " Побит камък ", на 3 км от летище Лесново. Пилотът Георги Влайков почина на място.

Служебният вицепремиер и министър на превоза и известията Христо Алексиев разпореди незабавна инспекция на случая с дребен аероплан, който стана на 3 км южно от летище Лесново. Сезиран е и Националният ръб за следствие на катастрофи във въздушния, водния и железопътния превоз.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !      
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР