Има замазване на реалните проблеми с темите за прокуратурата -

...
Има замазване на реалните проблеми с темите за прокуратурата -
Коментари Харесай

Властта замазва реалните проблеми, смята политологът Антоанета Христова

" Има замазване на действителните проблеми с тематиките за прокуратурата - високите цени, късният бюджет. Чака се, всички партии мерят по кое време е комфортно за избор на съмнение, само че той е безусловно логически ". Това заяви за " Денят онлайн " политическият психолог проф. Антоанета Христова. Политологът доцент Мария Пиргова се съгласи и добави, че вотовете на съмнение ще завалят, тъй като ГЕРБ и Движение за права и свободи ще блокират Народното събрание с всички вероятни средства.

" Политическият конфликт сред две институции - държавното управление и Петков, от друга Гешев и прокуратурата. Желанието и на двете страни е да няма скрито-покрито и всичко да е транспарантно пред обществото. Това е война. Важно е дали политическото или процедурното говорене ще надделее ", сподели още проф. Антоанета Христова.

Според нея в обществото има предпочитание за незабавно възобновяване на възприятието за правдивост. " Системата е комплицирана, хората не я познават задоволително, по тази причина трупането на рейтинг от този и оня на гърба на институциите, демонстрира, че истината е друга от доста говоренето. Ще стартираме да разбираме с времето какви са процедурите. Гешев даде първия процедурен урок ", разяснява тя. И посочи, че смяната не може да бъде обвързвана с имена - лична, а единствено структурна и процедурна. " Хората са значими, само че те идват откакто системата е поправена ", смята психологът. 

От своя страна преподавателят по политология доц.  Мария Пиргова показва, че не става дума за война, а за ръководство, за наместване на пълномощията на институциите. " Абсолютно говорене, едно натягане на психически детайли на война и на несъгласия. Чисто управнически нищо не се случва заради липса на механизми. Никой не чака Висш съдебен съвет да приключи пълномощията на Гешев, само че се вижда, че в страната няма правдивост години наред ", показа тя. И добави, че прокуратурата не споделя кой е отговорен и кой е работил нелегално.  Доц. Пиргова дефинира като нещастна страната, в която се стига до това министър председателят да носи правосъдни документи персонално в прокуратурата.

По думите й бездействието се отразява на цялото ръководство, не може да се каже какъв модел сменяме. " Корупционният модел би трябвало да се потвърди. Категорията " правдивост " е обвързвана с юридическата и правосъдната власт, само че не и с изпълнителната ", счита тя. Проф. Христова не бе съгласна с това твърдение. " Справедливостта е доста повече от правосъдната власт ", изясни тя. Мнението на Пиргова е, че кое е заслужено и кое не, взема решение съдът. Христова още веднъж не бе съгласна. " Процедурите минават през доста институции ", означи тя.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР