Има законов проблем за една от фирмите, които произвеждат горива.

...
Има законов проблем за една от фирмите, които произвеждат горива.
Коментари Харесай

Мика Зайкова: Не виждам как ще вземем свръхпечалбата на една швейцарска фирма


Има законов проблем за една от компаниите, които създават горива. Може би сътрудниците от ГЕРБ са съумели да намерят някаква малка врата, само че аз особено не виждам по какъв начин ще обложим една швейцарска компания и ще й вземем свръхпечлбата.

Това разяснява в студиото на Euronews Bulgaria икономистът Мика Зайкова.

Докато, това което се случва със свръхпечалбите на електропреносните сдружения го намирам за напълно обикновено. На 6 октомври Европейският съвет одобри Регламент 1854, който има за цел да облекчи бизнеса и битовите консуматори. Това ще отсрочи излизането на битовите консуматори на свободния пазар. В него има изземване на свръхпечалбите на електроенергийните сдружения без значение дали са частни или държавни. Акумулираните средства от това изземване би трябвало по някакъв механизъм да се разпределят. Регламентът споделя, че всяка страна би трябвало да реши какъв брой да изземе и да откри механизми за преразпределяне.

Във връзка с това Министерство на енергетиката, макар че е служебно, внесе един проектозакон, който напряко споделям, че не става. Защото фокусът му е концентриран върху изземването, а няма съответни механизми за систематизиране.

Вижте цялото изявление във видеото.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР