Има задържани за , възникнали в София в рамките на

...
Има задържани за , възникнали в София в рамките на
Коментари Харесай

Министър Стоянов за случаите на насилие в София: Тези конфликтни ситуации не са на расова основа

Има арестувани за, зародили в София в границите на броени часове. Това заяви вътрешният министър Калин Стоянов във Фейсбук, уточнявайки:

„ Вече има арестувани и за двата случая, на които всички станахме очевидци посредством снимани и публикувани клипове в обществените мрежи. Установено е по неоспорим метод, че не става въпрос за напрежение на расова основа. “

Арестувани са двама чужденци , надлежно на 24 години от Египет и на 20 години от Сирия . Те са арестувани за нападението над двете малолетни момчета и момиче на бул. „ Витоша “ на 6-и против 7-и мар т. Министърът прецизира, че двете страни в спора се познават и е от персонален темперамент .

При втория случай по отношение на нападнатите момчета-студенти от Англия , е арестуван 16-годишен български жител , прочут на полицията за обири и грабежи.

„ Още през вчерашния ден с мое предписание бяха подхванати спомагателни ограничения за гарантиране на реда в София. По време на профилирана полицейска интервенция в столицата бяха арестувани близо 100 души, които бяха тествани и профилактирани. По безапелационен метод декларирам, че засиленото полицейско наличие от екипи на Столична дирекция на вътрешните работи и „ Жандармерията “ е за недопускане на нови прояви на принуждение, както против български жители, по този начин и против непознати – без значение дали са със статут на бежанци или туристи “ , безапелационен е министърът.

Той отбелязва още, че за реда в бежанските центрове , какъвто е и този в кв. „ Овча купел “, се грижи частна охранителна компания , наета от Държавната организация за бежанците. Въпреки това за спокойствието на всички жители, живеещи в регионите, където са построени такива центрове, Министерство на вътрешните работи е осигурило засилено полицейско наличие .

Министър Стоянов приканва тези случаи да не се употребяват за политически цели и да не се вършат опити за внушения измежду обществото ни, че тези конфликтни обстановки са на расова основа.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР