Има задържан за пожара, който унищожи емблематичната сграда „Купола в

...
Има задържан за пожара, който унищожи емблематичната сграда „Купола в
Коментари Харесай

Пожарът в Благоевград предизвикан умишлено, има задържан

Има арестуван за пожара, който унищожи емблематичната постройка „ Купола " в Благоевград.

„ Имаме обвинено едно лице от Дупница. След кавга в заведението той е бил изхвърлен. Един час откакто заведението е затворило, той се връща с бутилка с бензин, поставя я в ел.таблото и я възпламенява, след което бяга с персоналния си автомобил”, съобщи прокурор Борислав Ковачки.

В продължение на 8 часа обвиненият 43-годишен мъж е под национално търсене. Заловен е към среднощ на излизане от българската граница на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Калотина”. Не е престъпно проявен. Има непрекъснато жителство в Англия.

Мъжът е оголен с помощта на записи от камерите на заведението и на общински камери. Ще бъде арестуван за 72 часа за внасяне на непрекъсната мярка задържане под стража.

Щетите са за стотици хиляди. Изпепелени са заведения, магазини и банков клон. Стигна се и до евакуация на хора от прилежащи жилища, за благополучие – без потърпевши.

На хората, чиято благосъстоятелност е потърпевша при пожара, ще се помогне с еднократна финансова помощ, заяви кметът на града Илко Стоянов.

По думите на Георги Пармаков, шеф на пожарната в Благоевград, пожарът е бил извънредно огромен. " Разпростря се на огромна повърхност, само че обхвана единствено покрива и не слезе по етажите. По покрива има доста кухи неизползваеми пространства, обшити с изолираност и дърво, покрити от горната страна с ламарина. Наложи се цялата структура да се реже и кърти, с цел да може да се спре огъня. Най-важното е, че няма наранени жилищни здания и няма потърпевши хора ", съобщи Пармаков.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР