Има задържан, а прокуратурата разследва умишлено ли го е направилЗамърсяване

...
Има задържан, а прокуратурата разследва умишлено ли го е направилЗамърсяване
Коментари Харесай

Откриха двигателно масло в питейната вода на Исперих

Има арестуван, а прокуратурата проверява съзнателно ли го е направил

Замърсяване на водата в Исперих с двигателно масло. Има арестуван, а прокуратурата проверява съзнателно ли го е направил. Мястото, откъдето е станало замърсяването на водата, е терен наоколо до автосервиз. До него има ВиК системата и ясни следи по почвата от замърсяване с масло, предава bTV.

Местните управляващи предлагат водата да не се пие, а прокуратурата проверява случая.

Людмил вижда, че водата от чешмата посивява. По-късно е оповестено, че водата е негодна за консумация.

Сега мъжът получава бутилирана вода, обезпечена от Общината. Екип на ВиК установява, че водата в Исперих е нечиста с двигателно масло, попаднало в системата от въздушник на един от автосервизите в града.

„ При самото прекъсване на водоподаването, в резултат прекъсване на тока се получава засмукване през въздушник или дефакто, равнището е било над самия въздушник, това е някаква течна маса от дъжд и самото масло, което може би е разлято до самия въздушник “, споделя инж. Айдън Мехмед - управител ВиК – Исперих.

Започва мигновено източване на градската водопроводна система, с цел да бъде тя прочистена, без водоподаването да бъде прекъсвано.

От Община Исперих препоръчват на жителите да не пият водата.

„ Проблемът е единствено в града и в една част на града, да не се употребява вода, другояче водоподаването не е спирано “, сподели кметът на Исперих Белгин Шукри.

Задържан е 41-годишен мъж, притежател на сервиза. В града споделят, че той е някогашен авто играч и не е създавал проблеми. Разследването се води от прокуратурата в Разград.

„ Обясни, че въобще не е изхвърлил масло там. Той отхвърля да е замърсил водата “, съобщи Иван Ивано, районна прокуратура в Разград.

Ако при следствието се потвърди, че притежателят на сервиза има виновност, ще му бъдат повдигнати обвинявания. От водата са взети проби, които до дни ще покажат годна ли е за пиянство.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР