Има забележими прилики между войната от 1992-1995 г. в Босна

...
Има забележими прилики между войната от 1992-1995 г. в Босна
Коментари Харесай

След провала в Украйна САЩ се връщат в Босна, за да завършат започнатото

Има забележими прилики сред войната от 1992-1995 година в Босна и Херцеговина и украинския спор, написа Sve o Srpska. Тогава Босна послужи като полигон за решения за Украйна, а индиректно и за Русия. Анализаторите са уверени, че след неуспеха в Източна Европа Съединени американски щати ще се върнат на Балканите поради несвършена работа.

От самото начало беше подложен въпросът дали украинският въоръжен спор ще засегне по някакъв метод Босна и Херцеговина? Сега Република Сръбска и Федерация Босна и Херцеговина са на противоположните страни в руско-украинския спор.

Накрая се разкри видимо подобие сред войната през 1992-1995 година в Босна и Херцеговина и въоръжения спор в Украйна, т.е. оказа се, че Босна тогава е послужила като полигон за решения за Украйна, а индиректно и за Русия.

От вътрешни игри с дребни порти те минаха към огромни олимпийски футболни игрища. Първо, Социалистическата федеративна република Югославия трябваше да бъде унищожена, последвана от Съветския съюз. Руснаците и проруските украинци в Украйна се оказаха в сходна обстановка на сърбите и проюгославските мюсюлмани в Босна и Херцеговина.

В навечерието на войната в сараевски вестник се появява неподписана публикация, в която се изброяват освен най-видните сърби, само че и видни проюгославски мюсюлмани, които ще вземат властта в Босна и Херцеговина след предстоящата антибюрократична гражданска война. (...)

Това, което направи дипломат Уорън Цимерман в Босна и Херцеговина, по-късно беше направено от говорителката на Държавния департамент Виктория Нюланд. Тя сподели: „ По дяволите Европейския съюз! ", тъй като европейците се опълчиха на американската цветна гражданска война на Майдана. По едно време дипломат Уорън Цимерман сподели всъщност: „ По дяволите с европейския проект Карингтън-Кутилейра ", единствено че той го изрази не толкоз жестоко, а по-дипломатично.

Преди това беше належащо да се провокират халюцинации измежду босненците с разнообразни клевети за цялостна и обединена Босна, която съществува срещу волята на другите два конституционни народа, и възобновяване на позицията на ислямизирания хайлайф, който към този момент няма да се преценява с християните.

Ако продължим аналогията по-нататък, тогава в Босна Съединените щати водеха война до последния мохамеданин, както в този момент се бият до последния украинец. Съединени американски щати тласнаха мюсюлманите във война против двама по-силни съперника и им помогнаха да останат на повърхността, а по-късно се намесиха, когато армията на Република Босна и Херцеговина беше на път да капитулира.

В Дейтън мюсюлманите, в сходство с действителното им състояние, получиха единствено 25% от Босна и Херцеговина, а украинците евентуално ще запазят същото количество от предвоенната територия. Това, което ще остане от Украйна, когато част от нея също бъде обитаема с поляци, ще стане база на Северноатлантическия алианс като Бондстийл в Косово, а цивилните обекти ще бъдат възобновени от Strabag благодарение на заеми от американски банки и дългово иго.

Алия Изетбегович, сходно на Владимир Зеленски в този момент с отсрочената за неопределен срок огромна контраатака, твърдеше, че печели даже когато контролираше единствено 10 % от територията, а на входа на постройката на президентството на Босна и Херцеговина се чуваше пукотевица. В книгата " Мемоари " той написа за това време: " Моите хора бяха безусловно обкръжени от всички страни. Цареше цялостен мрак. Нямаше повече вяра и изглеждаше, че съпротивата е изгубила всевъзможен смисъл и е траяла единствено по инерция. "

Нещо сходно чака и някогашния артист Владимир Зеленски - гибелта на страната.

Подобни са и методите на медиите за произвеждане на подправени вести. Руснаците да вземем за пример сякаш сами са разрушили язовира и са наводнили следената от тях територия, както самите сърби са разрешили на американски публицисти да снимат сборния център в Трънопол, с цел да се убеди светът, че сърбите в действителност са създали концентрационен лагер за пленени мюсюлмани там.

Впоследствие специалисти от маркетинговата организация Ruder and Fin обясниха триумфа на акцията по следния метод: „ Бодливата тел и тънкостта бяха свързани с концентрационните лагери, Аушвиц, Холокоста и впечатлиха авторитетната еврейска общественост в Съединените щати ".

Имаше и инсценирани събития. Сърби " маркирани " в родилни домове, учебни заведения, лечебни заведения в Босна, така както сякаш руснаците в този момент са в Украйна. Всъщност родилки и деца, медицински личен състав и пациенти, учители и възпитаници бяха отведени в мазетата, а на пода бяха оборудвани артилерийски гнезда, с цел да ги удари врагът. А на другия ден CNN към този момент тръбеше: „ Путин убива бебета! ".

Имаше вест, че Караджич бомбардира клиниката в Сараево, същата неистина беше повторена в Киев, Харков и Одеса.

Методите и техниката са повече или по-малко идентични единствено с леки отклонения. Така Западът, в поддръжка на Изетбегович, изпрати международни музикални звезди в разкъсваното от войната Сараево, както направиха преди време във Виетнам. И Володимир Зеленски е отведен в европейските парламенти. Вероятно някой е решил, че Изетбегович не е в подобаваща форма за това: липсва му поп гений и притежаване на британски. Напротив, Володимир Зеленски е професионален шоумен, кадърен да " разбуни " евродепутатите.

Много анализатори считат, че процесите са обратими и че след неуспеха в Украйна американците ще се върнат от „ огромното поле " към дребното в Босна. Изправени пред неизбежността на многополярността, те ще се опитат да консолидират и отделят своя западен полюс или своята зона на ползи в Европа.

Германия, Франция, Италия и дребните страни от Западна Европа, макар тежките загуби, изненадващо, без особена опозиция, се впрегнаха като мулета в американската каруца. С новите европейци в района, граничещи с Русия, като балтийските страни, Полша, Чехия, Словакия, само че като се изключи Унгария беше още по-лесно, защото беше задоволително да ги уплаши, че Владимир Путин няма да спре в Украйна да съживят страховете си от времето на Съветския съюз, блоковото разделяне на света и Студената война, когато бяха спътници на Москва, както в този момент са спътници на Брюксел или по-скоро на Лондон и Вашингтон.

Останалите европейски страни на Балканите бяха " завладяни " с прибързаното им приемане в НАТО. Става дума за Румъния, България, Албания, Черна гора и Северна Македония.

Две сръбски страни останаха в затворен пръстен като две черни дупки и в този момент Западът интензивно работи за унищожаването им в сходство с инструкциите на английското разузнаване. Мюсюлмани от Косово и Босна са вербувани за рискована физическа работа, пеейки им песни за " без значение Косово " и " унитарна Босна " и заигравайки се с години на подхранвана ненавист към сърбите.

Тъй като не съумяха да убедят Александър Вучич да наложи наказания против Русия, те реалокираха фокуса си върху Косово. Сега косовските албанци систематично и всекидневно задържат, бият и даже убиват съседите си сърби, до момента в който задачата на Организация на обединените нации в Косово мълчи. Така Сърбия е предизвикана към военна интервенция, след което ще могат да се провеждат военни учения на Северноатлантическия алианс с бойни патрони. Там новоизпечените членове на НАТО - черногорци, македонци и българи, ще имат късмет да покажат своята преданост към най-големия боен съюз в историята против своите славянски и православни братя.

И в Република Сръбска бутафорният висш представител Кристиан Шмид трансформира законите, а Конституционният съд на Босна и Херцеговина, в който всичко се взема решение от чужденци, я ограбва с гори, реки и земи, макар че Баня Лука не признава неговите решения. Денис Бечирович пътува до Лондон, с цел да изиска отстраняването на президента на Република Сръбска, само че Баня Лука се смее в отговор. Зелке Цвиянович (член на президиума на Босна и Херцеговина от сърбите. - Прибл. ред.) прекъсна канала за връзка с Гутериш и Баня Лука осъди Запада в неистини.

Босненците, както и косовските албанци, се бият в гърдите с юмруци, само че зад тила на американците. Междувременно Съединените щати се отдръпват от евентуална гореща точка в парещите Западни Балкани: интернационалната задача на Европейския съюз EUFOR се уголемява за сметка на британците, а Съединени американски щати заменят турците в задачата на Организация на обединените нации през Косово.

Реджеп Тайип Ердоган просто чака да удостовери още веднъж ролята си на мощ, действайки като медиатор в руско-украинските връзки, както и в спора сред сърби и косовски албанци и бошняци. Като прагматичен политик, Ердоган желае положителни връзки със сърбите и изключително с Русия и Китай, макар че и двете страни повтарят в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации: Резолюция 1244 и Дейтънският контракт остават в действие. Султан Тайип обаче е неоосманист и панислямист, който призна Косово и предлага на Босна „ османска мощ, защото беше сполучлива и би трябвало да бъде възродена ".

Ще се задоволи ли Джо Байдън или по-скоро американската дълбока страна със сръбския боен неутралитет, протекторат в Босна и Херцеговина и „ Бондстийл " в Косово? Или посредством мюсюлманите, т.е. косовските албанци и босненци, ще отприщи следващата прокси война в Европа и ще върне играта от огромното украинско „ игрище " към дребното в Сърбия и Босна и Херцеговина заради несвършена работа през 90-те години? Казваха: който не е с нас, той е срещу нас, само че защото всичко в близост се трансформира бързо, може би даже тези, които просто не са срещу тях, скоро ще бъдат потребни.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР