Има вярвания, които твърдят, че цифрата 3 е свещена и

...
Има вярвания, които твърдят, че цифрата 3 е свещена и
Коментари Харесай

Цифрата 3 решава всички мистерии на Космоса, дадена ли е от боговете?

Има вярвания, които настояват, че цифрата 3 е свещена и е обвързвана с божественото, и че може да изясни мистериите на Вселената. От Питагор до Никола Тесла, от религиите до Исак Нютон с неговата алхимия, са вярвали, че това е свръхестествена цифра.

През VI век пр.н.е. гръцкият математик и мъдрец Питагор вкарва своята известна формула а²+b²=с². Питагоровата формула изяснява математическата връзка сред трите страни на правоъгълните триъгълници и откриватели от цялостен ​​свят считат, че в началото е била основана на дизайна на египетските пирамиди. Според проучванията Питагор е учил при „ великите учители на Египет “ и точно той е донесъл знанието и мъдростта на Египет в Гърция, раждайки гръцката философия.

Питагор и Никола Тесла придават извънредно значение на цифрата 3. За Питагор и неговите почитатели триъгълникът съставлява цифрата 3 и издигането, което е ключът към решаването на доста скрити мистерии и той твърди, че знанията му идват непосредствено от „ боговете “. Неговото познание е първото, което се отнася към свещеното и божественото.
Ангелски цифри - всичко, което би трябвало да знаем за тях
Всеки човек има собствен ангел пазител, който сочи пътя му, държи ръката му в сложни моменти, бди над него и му оказва помощ да реализира предопр...
Прочети повече
Трите огромни пирамиди на платото Гиза в Египет, които съставляват една от първите цивилизации на земята, са употребявали геометрията, математиката и архитектурата и са ги съчетали съвършено. Триъгълникът е една от тези съществени архетипни форми, която може би е обвързвана с човешкото схващане. 

Цифрата 3 също е значима в биологията на живите организми. Учените са разкрили, че структурата на ДНК значи, че всички живи организми зависят от три типа доста огромни молекули за всичките си биологични функционалности. Тези молекули са ДНК, РНК и протеини и са класифицирани като биологични макромолекули. Генетичният код се състои от три буквени „ думи “, наречени кодони, формирани от поредност от три нуклеотида (напр. ACT, CAG, TTT). Това прави цифрата три доста значимо, защото може да съставлява ключът към нашето битие, ключът към разбирането на комплицирания език на ДНК. 

Един от най-влиятелните учени на XVII век е Исак Нютон, който вкарва това, което става основата на цялата модерна физика: трите закона за придвижване, само че мнозина не знаят, че той е извънредно тайнствен човек и извънредно се интересува от алхимията. В неговите документи по философия, астрономия и математика е открит превод на античен документ, наименуван " Изумрудената плоча ", прочут също като Табула Смарагдина (Tabula Smaragdina), който е очаровал алхимиците от стотици години. Смята се, че тя съдържа информация за практиката на алхимията и тайните на Вселената.

Смята се, че изумрудените скрижали съдържат античната мъдрост на трансмутацията, тайните на Космоса и дълголетието и съгласно откривателите тези плочки са открити в Великите пирамиди преди хиляди години и върху тях е изписана фразата „ Трима са велики “, тъй че главно цифрата три е това, което свързва Вселената и Космоса.
Ябълката на напредъка: Митове за Исак Нютон
Математик и астроном, алхимик и детектив - през 84-годишния си живот Нютон съумява да се потвърди в разнообразни области, дотолкоз, че за нег...
Прочети повече
В будистката вяра цифрата три е известно като " тримата светци на запада ", които съставляват силата на тримата, които се демонстрират по заветен метод от съзнанието, равновесието и хармонията.

„ Тримата мъдреци “ в християнската вяра - Тримата влъхви, които са свързани с раждането на Исус. 

Цифрата 3 може да е ключ за схващане на доста въпроси за живота и Вселената, които към момента не познаваме.

 

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР