Има втори осъден по делото за убийството на българския граничен

...
Има втори осъден по делото за убийството на българския граничен
Коментари Харесай

Възмездие: Втори осъден за за убийството на българския граничен полицай Петър Бъчваров

Има втори наказан по делото за убийството на българския граничен служител на реда Петър Бъчваров, написа одринският новинарски уебсайт batiekspres.com.

Мустафа Е. получи 12 години затвор за опит за ликвидиране и 6 месеца за увреждане на имущество, прецизира уеб сайтът.

Граничният служител на реда Петър Бъчваров почина на 7 ноември 2022 година по време на дежурство по защита на българо-турската граница в региона на село Голям Дервент, напомня Българска телеграфна агенция. 

Заедно със собствен сътрудник - военнослужещ, той се натъква на пробив в оградата на границата. При огледа полицейският чиновник е ранен смъртоносно от патрон, изстрелян от посока Турция. По случая бяха арестувани братята Енгин Е. и Мустафа Е.

На 6 февруари съдът в Одрин осъди Енгин Е. на пожизнен затвор за убийството на Бъчваров и на 12 години за опит за ликвидиране на българския военнослужещ, който е давал дружно с Бъчваров наряд в нощта на случая.

Мустафа Е., който е бил дружно с брат си край границата, в началото бе осъден единствено с пробация. Решението на Одринския съд обаче бе обжалвано пред Апелативeн съд.

Апелативният съд е върнал делото в Одрин, защото магистратите са изразили противоречие с решението за Мустафа Е. 

На съвещание, състояло се през вчерашния ден, съдът в Одрин не е трансформирал присъдите на Енгин Е. и е осъдил брат му Мустафа на 12 години затвор за опит за ликвидиране и на 6 месеца за увреждане на имущество, написа batiekspres.com.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР