Има втора жертва след инцидента с разлив на амоняк край

...
Има втора жертва след инцидента с разлив на амоняк край
Коментари Харесай

Генералният ни консул в Ниш: Има втора жертва след инцидента с разлив на амоняк край Пирот

Има втора жертва след случая с разлив на амоняк край Пирот, удостовери пред Българска национална телевизия Димитър Цанев, общоприет консул на България в Ниш, Сърбия.

" Това е един водач на турски тир, за който към момента не е доказана повода за гибелта. Излязъл е тирът няколко метра отвън автомагистралата, допустимо е при скачането да е паднал и да се е блъснал. Няма още доказана информация ", изясни той.

Първият умрял е имал доста съпъстващи болести и се допуска, че е умрял от стрес, не е доказано дали повода е амонякът, сподели генералният консул. Посочи още, че с него са се свързали няколко български жители.

" Сега преди няма и половин час се свърза с нас един наш български жител, който вечерта е бил превозен към Ниш и сега му вършат спомагателни проучвания. Чувства се добре, ние сме по отношение на него, водим връзка, индикаторите са му положителни, само че го задържат за всеки случай. Всички други прегледани са освободени за лекуване. Имаме един случай на семейство, на което документите са им останали в колата и тъй като нямат достъп до автомобила и надлежно не могат да се приберат без документи. Техни родственици са донесли документи, само че донесеният паспорт на момичето е изминал и ние ще и издадедем пасаван.

Все още няма публична информация от сръбските управляващи. Всичко е на база персонални контакти и на следене на ситуацията от медии. Официално никой нас не ни е уведомил, уточни още Димитър Цанев.

" Правят се замервания, към този момент индикаторите на амоняка са в нормата, нямат терзания, Нишава тече във вътрешността към Сърбия, няма заплаха да се придвижи към България. Сутринта на четири точки бяха направени замервания и индикаторите са под рисковите правила ".

Извънредното състояние ще остане, решението ще бъде взето по-късно денем от локалните управляващи, сподели още консулът.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР