Има всякакви предизвикателства и кризи, през които трябва да преведем

...
Има всякакви предизвикателства и кризи, през които трябва да преведем
Коментари Харесай

БСП: Военна помощ за Украйна ще значи наше излизане от коалицията и нови избори

" Има всевъзможни провокации и рецесии, през които би трябвало да преведем страната, и обединението би трябвало да бъде постоянна. Не можем да си позволим да внасяме спомагателен звук ", съобщи в студиото на Нова тв депутатът от Българска социалистическа партия професор Румен Гечев.

По думите му даже и Народното събрание да гласоподава военна помощ за Украйна, водачът на Българска социалистическа партия и министър на стопанската система Корнелия Нинова няма да подпише за експорт на оръжие и ще излезе от ръководството, т.е. ще се отиде на нови избори. „ Ако Народното събрание вземе такова безразсъдно решение – ние няма да участваме и ще излезем от обединението ”, безапелационен беше той.

„ При създалата се обстановка от неделя, съвсем съм сигурен, че няма да подкрепим и втория претендент за поста за началник на Българска народна банка. Не желаеме да взимаме страна и да се противопоставяме на нашите сътрудници в обединението. Българска социалистическа партия е партия, която внася успокоение. Нямаме предпочитание да задълбочаваме раздора и да поддържаме другата кандидатура ”. Това съобщи Гечев в коментар за избора на новия гуверньор на Българска народна банка.

„ Ние сме по-малкият сътрудник в коалиция и подходихме заслужено и умерено и изчакахме да забележим какво ще предложат нашите сътрудници ”, уточни той в отговор на въпрос за какво той не се е кандидатират за началник на националната банка. Той акцентира, че в случай че не се избере нов шеф на финансовата институция, отпред ще остане Димитър Радев който е и в този момент.

„ А да му бъде препоръчан още един мандат – всичко е допустимо. Може да има и нови оферти ”, уточни Гечев.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР