Има всичко, за което да се играе на балотажа за

...
Има всичко, за което да се играе на балотажа за
Коментари Харесай

Ще гласува ли Аржентина за радикален политик, който да оправи икономиката?

Има всичко, за което да се играе на балотажа за президентските избори този уикенд. Малко аржентинци виждаха радикалния претендент Хавиер Милей да идва, до момента в който не завоюва първичните избори през август.

Той може да е бил повдигнат на поста от левия министър на стопанската система Серхио Маса на първия тур предишния месец, само че в този момент изследванията сочат, че двамата претенденти са един до различен преди решителния балотаж.

Едно нещо е несъмнено, че стопанската система ще бъде основният фактор в тези избори, които идват в миг на дълбока икономическа рецесия за Аржентина.

С инфлацията, която в този момент надвишава годишните 140%, оправянето на финансите на страната е преди всичко в дневния ред както за гласоподавателите, по този начин и за претендентите.

„ Аз персонално имам малко тефтерче с имена на хора, които не могат да свързват двата края, и им давам предмети на заем “, споделя Лурдес Монхес, която ръководи ъглов магазин в бедния квартал на Буенос Айрес Исла Масиел.

Тя е виждала нещата да стават по-трудни, изключително през последните няколко години. „ Клиентите ми ми връщат парите и по-късно се оказват още веднъж длъжници, тъй че това е циничен кръг, от който не могат да излязат “, споделя тя.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР