Има всички признаци да се смята, че британската икономика навлиза

...
Има всички признаци да се смята, че британската икономика навлиза
Коментари Харесай

Британската икономика навлиза в рецесия

Има всички признаци да се счита, че английската стопанска система навлиза в криза откакто последните данни демонстрират, че тя се е свила с 0,2% за интервала юли-септември. 

Свиването на стопанската система е вследствие на покачващите се цени, които съществено засягат бизнеса и семействата. Смята се, че една страна изпада в криза, когато стопанската система й се свива за две следващи тримесечия.

И защото упования за усъвършенстване няма и през идващото тримесечие в края на годината публично може да бъде оповестено, че Англия е в криза.

Прогнозата на Английската централна банка е за двегодишна криза с „ огромни провокации “.

Новината в действителност не толкоз непредвидена, тъй като непрекъснато се повишават цените на храните, горивата, както и сметките за ток и газ вследствие на редица фактори, в това число войната в Украйна.

Високите цени карат семействата да пестят, а това забавя стопанската система. По време на криза фирмите нормално вършат по-малко пари, а броят на безработните се усилва.

Това пък значи, че държавното управление получава по-малко от налози, които да употребява за публични услуги като опазване на здравето и обучение.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР