Има все повече личности, които могат да бъдат наречени будители.

...
Има все повече личности, които могат да бъдат наречени будители.
Коментари Харесай

Нешка Робева: Човечеството минава през тежки моменти

" Има от ден на ден персони, които могат да бъдат наречени будители. Това са младежи, които държат на българското и желаят да потвърдят, че няма огромни и дребни народи, а нации, които са с история. Ние сме едни от тези нации ". Това сподели пред БНР в Деня на националните будители Нешка Робева.

Тя е най-успешната треньорка по художествена гимнастика в света през 80-те и 90-те години, с нейното име са неразривно свързани най-големите триумфи на българската художествена гимнастика и на българските „ златни девойки “, както и развиването на международната художествена гимнастика през последните 25 години на ХХ век. Като хореограф основава стотици съчетания за своите гимнастички, както и спектакли на ръководената от нея танцова натрупа.

Според нея щом един народ празнува празници като 24 май и 1 ноември, той не може да бъде пометен.

" Има блян към еднополюсен свят. Има една страна, която упражнява своята власт над всички. Това е властта на капитала. Времената вървят, човечеството минава през тежки моменти. В момента се води война сред два свята. Когато се натрапва една позиция, се получава опозиция... За каква народна власт се приказва, откакто от заран до вечер се набива едно и също, политически правилен диалект. Противопоставяха ни един на различен ", добави Робева в предаването " 12+3 ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР