Има връзка между витамин D и развитието на късогледство. Това

Има връзка между витамин D и развитието на късогледство. Това ...

Известен експерт: Има връзка между витамин D и късогледството.

Има връзка между витамин D и развитието на късогледство. Това заяви доц. д-р Александър Оскар, който работи в Александровска болница.
Д-р Оскар уточни, че става въпрос не да се появи късогледство заради липса на витамин D, а да се развие допълнително. Пред Нова телевизия той уточни, че заключението му се базира на негово проучване, но не уточни с колко участници. За сметка на това д-р Оскар каза, че почти при 100% от наблюдаваните участници - всичките деца, има сериозен недостиг на витамин D.

Всеки втори към 2050 година ще е късоглед Всеки втори към 2050 година ще е късоглед
Учени са анализирали динамиката на развитие на късогледството при хора от различни страни по света и са прогнозирали, че към 205 година...
Предвид налагането на онлайн обучение, д-р Оскар даде следите съвети - да се работи на десктоп устройство, не на телефон; да се държи екранът на поне половин метър от очите; да се почива по-често. По думите му, на всеки 20 минути работа с компютър или дигитално устройство, следва в продължение на 1 минута да гледаме нещо по-далеч от нас. Така ще предотвратим мускулен спазъм, заради който очите се нагаждат към по-близки предмети и може да се появи късогледство.
Още: ""

Източник: actualno.com