Има връзка между употребата на устройства и симптомите на ADHDЧестата

...
Има връзка между употребата на устройства и симптомите на ADHDЧестата
Коментари Харесай

Учени доказаха вредата от джаджите за юношите

Има връзка сред използването на устройства и признаците на ADHD

Честата приложимост на цифрови устройства се свързва с появяването на признаци на ADHD – синдром на недостиг на вниманието и хиперактивност

Интуитивното схващане, че дълготрайната приложимост на цифрови устройства не разрешава на децата да се концентрират, беше потвърдена научно. Изследване на Американската здравна асоциация свързва признаците на „ Синдром на недостиг на вниманието и хиперактивност ” (ADHD) при юношите с честото потребление на електронни джаджи.

Проучването е траяло две години и обгръща 2587 деца от междинни учебни заведения, които по няколко пъти дневно са се обръщали към разнообразни цифрови устройства. Оказва се, че тези възпитаници е два пъти по-вероятно да проявят тежки признаци на ADHD – да вземем за пример неналичието на самообладание и неспособност да управляват импулсивността си, в сравнение с техните връстници.
още по тематиката
Колкото повече цифрови устройства употребяват юношите, толкоз по-голяма е вероятността от поява на тревожните признаци на болестта, рапортуват откривателите.

В същото време учените прецизират, че събраната статистика не разрешава тъкмо да се откри причинно-следствената връзка сред използването на цифрови устройства и ADHD. Възможно е засегнатите младежи към този момент да са имали признаци на ADHD.

Освен това информацията за признаците е получена посредством проучване на учениците, а някои от тях може да са скрили истината, с цел да избегнат виновност или позор.

Въпреки това проучването демонстрира, че е желателно да се ограничи потреблението на устройства от децата, като в същото време бъдат насърчавани по-здравословни привички – да вземем за пример, благодарение на софтуерни принадлежности, които лимитират времето на потребление на устройството.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР