Има връзка между бума на хепатит А в ромската махала

...
Има връзка между бума на хепатит А в ромската махала
Коментари Харесай

Хепатитът в Луковит тръгнал от ромската махала

Има връзка сред взрива на хепатит А в ромската махала на Луковит и противозаконното строителство там – болестта е тръгнала от крайните къщи, които са нелегално издигнати и нямат тръбопровод и канализация.

Заразените са най-вече деца – досега са 107, единствено един от болните е възрастен.

„ Дезинфекцирали сме 59 къщи, а има наставление за още 20”, сподели зам.-кметът на Луковит Цветанка Хаджиева.

По думите ѝ болестта не е тръгнала от сметището на града, а от крайните къщи, които не са в регулация и където няма вода.

Въпросът разяснява и вицепремиерът Красимир Каракачанов, съгласно който проблемите не могат да се решат просто, само че истината за тях е елементарна – това население би трябвало да мине през учебно заведение.

„ Защо да е отговорна страната, осигурила им е обучение – до 16-годишна възраст то е гратис и наложително, осигурила е детски и обществени помощи. Има хора с по 7 – 10 деца, има хора, които получават повече приходи, в сравнение с лекаря, от който търсят помощ, когато той се пенсионира”, добави той.

„ Има тематики, с които политиците не може да си играят на леви и десни, на стражари и апаши: не би трябвало да гледат на тези хора като на евтини гласоподаватели. 25 години всичко остава единствено на думи”, сподели Каракачанов.

„ Ние сме предложили решение неведнъж – с тази глупава държавна политика наливаме парите на съзнателните данъкоплатци в това да има бейбибум в гетата, там има едно население, което си мисли, че има единствено права. Тези хора няма да вкарат един лев до края на живота си в бюджета, с цел да има медицина, пътища…”, уточни още Каракачанов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР