Има война, има необоснован ръст на енергийните източници, има прекъсване

...
Има война, има необоснован ръст на енергийните източници, има прекъсване
Коментари Харесай

Мика Зайкова: Все повече хора влизат в квотата на бедните и не можем да си помислим да стигнем европейските нива

Има война, има голословен растеж на енергийните източници, има спиране на значими доставки, тъй като светът, се деглобализира. Суровините са отвъд Желязната завеса, а на нас ни трябват тези първични материали. Това разяснява Мика Зайкова, стопански анализатор и финансов специалист от Има Такъв Народ, в предаването „ Добър ден, България “ на Радио „ Фокус “. „ Тези първични материали не са единствено газ, освен петрол, тези първични материали са желязо, химикали, амоняк, торове, зърно за изхранване. Не забравяйте, че Русия и Украйна са житниците на света и те са тези, които способстват най-вече за изхранването, изключително на бедните страни “, означи финансовият специалист.
Според Мика Зайкова, България е в една доста добра кондиция, първо тъй като не създава електричество от газ, а си има атомна централа. „ Имаме водноелектрически централи, не сме затворили топлоелектрическите централи и някак си Зелената договорка ще би трябвало да бъде малко отместена “, уточни тя. По думите ѝ, нашите управници обаче не употребяват тази добра кондиция. „ Те продават повече от 50-60% от електрическата сила на открито, вместо да поевтиняват нашата сила. Не приказвам в този момент за семействата, тъй като към този момент през 2022 година тази цена е контролирана. Не забравяйте, че от 2023 година нататък към този момент няма да има контролирани цени. Вече както бизнесът, по този начин и семействата ще би трябвало да заплащат така наречен индустриален ток “, напомни още тя. Според нея политиците на са си създали сметката, че доста хора ще изпаднат в тежка обстановка и би трябвало да бъдат подкрепени, означи финансовият специалист Мика Зайкова.
„ Тази криза може да бъде дълбока и да продължи дълго време. Българският народ, за жалост, от ден на ден обеднява и от ден на ден хора влизат в квотата на бедните и ние не можем въобще да си помислим да стигнем средноевропейските равнища “, предвижда Зайкова.
„ Явно нещо куца в нашия парламентаризъм, тъй като както се вижда, не можем да образуваме устойчиво държавно управление, което да организира политики, които да са в интерес на хората. То и Европа страда, тъй като целият свят сега световно влиза в криза “, добави финансовият специалист.

Бел.ред.

Убеден съм, че в случай че влязат в Народното събрание, депутатите от Има Такъв Народ ще се борят за президентска република по този начин сърцато и безрезервно, както в предходните три Народното събрание се бориха за мажоритарна изборна система.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР