Има воля за намаляване на тарифите за роуминг между държавите

...
Има воля за намаляване на тарифите за роуминг между държавите
Коментари Харесай

Има воля за намаляване на роуминга между ЕС и Западните Балкани, каза Мария Габриел

Има воля за понижаване на цените за роуминг сред страните от Европейския съюз и от Западните Балкани. Това заяви на среща през днешния ден в Европейския парламент в Брюксел еврокомисарят по цифровизацията Мария Габриел, представена от Българска телеграфна агенция.

" Цифровизацията не е избор, от нас зависи да се възползваме от всички благоприятни условия. Хората би трябвало да бъдат в центъра на цифровизацията ", добави тя. Габриел дефинира настоящите цени за роуминг като галактически. Тя заяви, че до срещата на ръководителите на страните от Европейски Съюз и от Западните Балкани в София през май ще бъде направен проект за намаляването на тези цени.

Високата скорост на продан на данни е в основата на днешната стопанска система, нужни са вложения, означи еврокомисарят. По нейните думи цифровизацията, като се изключи че дава благоприятни условия, заплашва с беднотия и отделяне на районите.

Габриел прикани страните от Западните Балкани, чиито посланици в Брюксел участваха на днешната среща, да работят за бързото въвеждане на електронни персонални карти. Според нея цифровизацията е средство за битка с корупцията.

" Мястото на Западните Балкани е в Европа, те са част от нея. Живеем в извънредно политическо време, районът през днешния ден е приоритет за Европейската комисия и за българското председателство на Съвета на Европейски Съюз ", уточни еврокомисарят.

Тя означи, че през днешния ден в Европейски Съюз 80 милиона души в никакъв случай не са употребили интернет, както и че липсват до половин милион експерти в цифровата област. Габриел добави, че би желала идващият дълголетен бюджет на Европейски Съюз да разполага с двойно повече средства за цифровизация. /БТА

Всичко, което би трябвало да знаете за: Европредседателството (176)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР