Има воля у Община Пловдив да задвижи някои от мерките

...
Има воля у Община Пловдив да задвижи някои от мерките
Коментари Харесай

Любозар Фратев: Общината да определи срокове за мерките, а ...

Има воля у Община Пловдив да задвижи някои от ограниченията за възстановяване на въздуха в града, които сме заложили в нашата стратегия. Ние обаче настояваме да се слагат съответни периоди, в които те да бъдат изпълнени. Това съобщи Любозар Фратев от Гражданския комитет за чистотата на въздуха в Пловдив.

Припомняме, че през юли т.г. Върховният касационен съд взе невиждано решение, с което задължи управляващите в границите на една година да подхващат всички ограничения, с цел да изчистят мръсния въздух в Пловдив. Междувременно, през септември, бе основан Граждански комитет, който ще спомага и ще следи за това по какъв начин Община Пловдив извършва правосъдното решение. Самият Любоза Фратев от края на предходната седмица е член и на Обществения съвет за възстановяване качеството на въздуха, който бе основан към Община Пловдив.

Сред ограниченията, за които Гражданският комитет от дълго време упорства, са въвеждане на зони с ниски емисии; възобновяване на измервателната станция за качеството на атмосферния въздух до баня „ Старинна “; разкриване на линии на публичния превоз, обслужващи индустриалните зони и логистичните паркове на Околовръстното, и основаване на линии за учебни автобуси; анулация на решенията на Общинския съвет, с които са предоставени безвъзмездни паркинги за персонални коли на общински и държавни чиновници в центъра на града.

„ Моята теза е, че нещата в страната ще се оправят при три условия - надзор, надзор върху контрола и надзор върху контрола на контрола, сподели Фратев. По думите му, Регионална инспекция за опазване на околната среда би трябвало да следи под лупа дали Общината извършва ограниченията и в случай че се постанова, да глоби.
Свързани вести Скъпият ток ще утежни фрапантно качеството на въздуха Ивайло Йорданов, шеф ДАМТН: Единствено в Пловдив засякохме въглища с неприятно качество
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР