„Има висока степен на съгласие по програмата, която ще ви

...
„Има висока степен на съгласие по програмата, която ще ви
Коментари Харесай

Нинова: Представяме програмата в понеделник, има висока степен на съгласие

„ Има висока степен на единодушие по програмата, която ще ви представим в финален вид. Събота и неделя ще работим върху бележките и в понеделник ще представим програмата “, това уточни Корнелия Нинова след края на договарянията с партиите в Народното събрание.

По думите ѝ няма съществени разминавания сред отделилите се народни представители от Има Такъв Народ и групата на Има Такъв Народ.

„ Времето става значим въпрос за тези договаряния. Не можем да държим безпределно мандата. От Политическа партия желаят първо да приемем закона за КПКОНПИ с гласоподаване в Народното събрание и по-късно да пристъпим към идващите дейности, само че по тази причина идва въпроса какъв брой дълго можем да задържим мандата. За да покажем, че има болшинство за битката с корупцията, а и хората да имат изясненост “, уточни Нинова.

Лидерът на Българска социалистическа партия съобщи, че в първия стадий на договарянията надвива мнението за политически кабинет. Вторият кръг на договарянията също ще се организира персонално сред мандатоносителя Българска социалистическа партия и останалите партии, само че най-после Нинова уточни, че ще се опита да събере всички евентуални съдружни сътрудници на едно място.

По мотив възможен разпад на новообразувана коалиция, Нинова уточни: „ Това може да се случи по 1 единствен метод – ясни правила, ясни правила, разписваш ги и който се отклони от тях носи отговорност, че за повторно ще имаме неуспех “. Тя напомни, че един от разногласията е финансирането в строителството сред Политическа партия и Има Такъв Народ, само че изходът е залагане на ясни и транспарантни правила по законодателен път.

Нинова още веднъж уточни, че няма да бъдат коментирани имена за министри и министър ръководител. Лидерът на Българска социалистическа партия е комуникирала и със Слави Трифонов – „ кардинален диалог “, уточни Нинова.

Засега Българска социалистическа партия не са разговаряли с отделилия се „ Възраждане “ депутат Елена Гунчева.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР